19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPeste 1.800 de tone de gunoi din Dolj, depozitate la Mofleni pe baza tichetelor de cântar

Peste 1.800 de tone de gunoi din Dolj, depozitate la Mofleni pe baza tichetelor de cântar

Într-o lună de zile de la momentul la care IRIDEX GROUP SALUBRIZARE SRL, operatorul care colectează gunoiul din judeţul Dolj, a început colectarea şi transportul gunoiului, la groapa de la Mofleni a ajuns o cantitate de peste 1.800 de tone de deșeuri reziduale. Pe lângă gunoiul menajer, operatorul a colectat şi o cantitate de peste 20 de tone de deşeuri reciclabile. Acestea din urmă au o altă destinaţie, şi anume stația de sortare Goicea. „De la 20 martie 2019 până la 30 aprilie 2019, de la populația județului Dolj s-a colectat o cantitate de 1.843 de tone de deșeuri reziduale și 23,4 tone deșeuri reciclabile“, a declarat Adela Plăcintescu, director executiv ADI ECODOLJ. Aceasta a mai precizat că „la Depozitul Ecologic Mofleni ajung doar deșeurile reziduale, iar în stația de sortare Goicea ajung doar deșeurile reciclabile“. Trebuie precizat că această cantitate este cu mult sub capacitatea maximă de deşeuri care vor fi aduse din cele 111 comune în Craiova, respectiv aproximativ 5.000 de tone de gunoi.

IRIDEX depozitează gunoiul la groapa de la Mofleni pe baza tichetelor de cântar

Nici în prezent, între ADI ECODOLJ, asociaţia care coordonează realizarea Masterplanului de deșeuri în Dolj, şi operatorul ECO DOLJ nu s-a încheiat un contract în privinţa tarifului de depozitare. Cantitatea de deşeuri se înregistrează la intrarea fiecărei autogunoiere la Depozitul de la Mofleni, unde maşinile sunt cântărite şi se eliberează tichete de cântar.
„Administratorul Depozitului Ecologic Mofleni, prin adresa nr. 907/15.03.2019, ne-a adus la cunoștință că la nivelul ECO SUD SA s-a luat decizia să se permită accesul în Depozitul Ecologic Mofleni pentru colectorul de deșeuri IRIDEX GROUP SALUBRIZARE SRL și a menționat că accesul la Depozitul Ecologic Mofleni se va face pe baza înregistrărilor de cantități făcute prin tichetele de cântar la intrarea fiecărei autogunoiere până la semnarea unui document între ADI ECODOLJ, IRIDEX GROUP SALUBRIZARE SRL și ECO SUD SA“, a precizat reprezentantul ADI ECODOLJ.
Pentru colectarea și transportul deșeurilor de la populația județului Dolj, IRIDEX folosește la acest moment 30 de autospeciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS