15.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectorul Georgescu, „furat“ la cântar

Directorul Georgescu, „furat“ la cântar

Un nou episod al conflictului deschis dintre directorul autosuspendat din PSD, Eugen Georgescu, si pesedistii doljeni s-a desfasurat luni la sedinta consiliului judetean. De data aceasta, portavocea pesedistilor a fost consilierul Petre Petrescu, care l-a acuzat pe Georgescu ca permite distrugerea soselelor judetene de catre constructorii de drumuri.


Pentru fiecare sedinta a consiliului judetean, ordinara sau extraordinara, consilierii pesedisti au pregatit câte un nod in papura la adresa directorului Societatii Comerciale Lucrari, Drumuri si Poduri Craiova, Eugen Georgescu, care s-a autosuspendat din partid in urma cu câteva luni. La sedinta de luni a consiliului, gaselnita pesedistilor a fost cântarul cumparat in urma cu câteva luni de CJ si care nu a fost folosit de SCLDP pâna in prezent.


„Am construit drum prin Proiectul de Dezvoltare Rurala de 200.000 de euro in Teslui si am distrus un drum judetean de 15 kilometri care valoreaza de trei ori mai mult. Constructorii care fac aceste drumuri spun ca folosesc camioane de 17 tone ca sa transporte balast si de fapt masinile au 60 de tone. Ma intreb daca in consiliul judetean verifica cineva acest lucru. In plus, am dotat SCLDP cu un utilaj performant si nu am auzit sa fie folosit pentru cântarirea camioanelor“, a declarat pesedistul Petrescu in mijlocul sedintei de consiliu. Ce a uitat sa mentioneze alesul este faptul ca instalatia achizitionata in urma cu numai câteva luni de consiliu nu poate fi folosita deocamdata de societatea condusa de Eugen Georgescu deoarece lipseste avizul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului pentru tarifele propuse de SCLDP, iar utilizarea instalatiei ar fi ilegala in aceste conditii.


Daca exemplul dat de Petrescu in cadrul sedintei a fost „inghitit“ pe moment, acuzatiile pesedistului au fost demontate ieri de sotia directorului Georgescu, Sorina Georgescu, coordonator al Unitatii de Implementare a Proiectului PDR Dolj. „Nu stiu la ce drum face referire consilierul Petrescu. Daca e vorba de comuna Teslui, noi nu avem nici o lucrare acolo. Oricum, competentele noastre sunt acelea de a monitoriza lucrarile. Nu intra in atributiile noastre sa controlam traficul“, a declarat Sorina Georgescu.


Daca nu e la Teslui, sigur e la Secu


Prins cu mâta-n sac, Petrescu si-a schimbat repede exemplul cu altul, mult mai cunoscut, dar a mentinut acuzatiile la adresa directorului Eugen Georgescu. „Pai, daca la Teslui nu e drum pe PDR, luati drumul Craiova-Breasta-Grecesti.


Portiunea Secu-Argetoaia a fost distrusa de camioanele care au carat pietris pentru drumul facut prin SAPARD la Secu. Va spun eu, SCLDP este vinovat ca se intâmpla asa ceva pentru ca are un cântar electronic performant si nu il foloseste“, a declarat Petrescu la o zi dupa sedinta de consiliu. Toate bune si frumoase, numai ca receptia drumului modernizat prin SAPARD s-a facut in urma cu mai bine de doi ani, cu mult timp inainte ca autoritatile judetene sa achizitioneze instalatia de determinare a sarcinii pe osie care va fi folosita de SCLDP. Acuzatiile secretarului PSD Dolj sunt respinse si de directorul Directiei Tehnice din consiliul judetean, Valentin Chiata, care a declarat ca abia ieri a fost primit avizul necesar de la minister.


„Este adevarat ca drumurile judetene sunt afectate de camioanele incarcate excesiv, dar nu e Georgescu vinovat. Abia azi (ieri – n.r) am primit avizul MTCT privind tarifele propuse de SCLPD, iar acestea vor fi supuse aprobarii in sedinta viitoare a consiliului si atunci va putea fi folosit cântarul. Problema este de fapt ca, desi exista un cântar pe drumul european la granita dintre judetele Olt si Dolj, constructorii ocolesc acest traseu si folosesc alte drumuri, pe care le deterioreaza“, a precizat directorul Chiata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS