14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalApa chioara - vinduta ca apa minerala naturala

Apa chioara – vinduta ca apa minerala naturala

Un craiovean, Marin Rotaru, s-a gindit sa scoata si el un ban neimpozabil. In casa lui de la Izvorul Rece de la marginea orasului si-a amenajat o incapere in care imbutelia „apa minerala“. Si cum nu avea izvor de apa minerala in Craiova, el s-a dotat cu bidoane si a inceput sa care apa de izvor. De la Izvarna, sustine el. Si-a mai confectionat apoi niste etichete frumos colorate pe care a scris „Buzias – apa minerala naturala necarbogazoasa, anul 1840“ si si-a scos marfa pe piata.

Pentru a-si face clientela, ca orice comerciant care se respecta, a donat 800 de litri de „apa minerala“ batrinilor de la Caminul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica din Craiova.

„Simbata am primit 800 de litri de apa minerala frumos ambalata, frumos etichetata. Cind a venit acel patron la noi, ne-am si gindit: «Uite, mai exista si oameni cu suflet care se gindesc si la batrinii nostri». Imediat cum am primit apa am bagat-o in consum. Chiar si eu am baut apa si nu am avut nimic. Apa nu avea nici gust si nici miros ciudat, iar pe fundul sticlei nu existau depuneri de sedimente“, a spus Mihaela Diaconeci, directorul caminului. In realitate insa s-a dovedit ca generosul patron nu dorea sa faca un gest caritabil si doar sa scape de o marfa falsificata.

Apa chioara a fost distribuita in mai multe magazine din oras si era vinduta cu 9.500 de lei.

Apa era carata in bidoane murdare

Politia economica avea informatii ca Marin Rotaru face afaceri nu tocmai legale cu alcool. De aceea, marti, 16 iulie, impreuna cu inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj au descins la locuinta lui Marin Rotaru.

„Intr-o incapere destul de mica am gasit etichete, sticle de apa de doi litri si bidoanele in care aducea apa de la Izvarna. Izvarna zice el, pentru ca pina nu ne vin rezultatele de laborator nu putem spune ce fel de apa folosea. Conditiile de lucru erau insalubre, iar bidoanele in care aducea apa erau foarte murdare“, spune Ilie Rosoga, inspector de specialitate in cadrul OJPC.

Conform inscriptionarilor de pe eticheta, apa minerala Buzias este produsa de SC PHOENIX SA, din localitatea Buzias, judetul Timis.

Inspectorii OJPC au prelevat probe de apa din sticlele gasite la comercializare si au cerut si societatii de la Buzias sa trimita un buletin de analiza pentru ca rezultatele sa fie comparate.

Adevaratul producator al apei minerale de Buzias are un singur distribuitor in Craiova si acela nu este SC ESSMERALD SRL.

Marin Rotaru are un angro de bauturi alcoolice numit SC ESSMERALD SRL Cosoveni si in momentul controlului la punctul de lucru de la Izvorul Rece nu s-au gasit bauturi alcoolice deoarece in dimineata respectiva „tocmai isi lichidase stocul de marfa“. In schimb au fost gasite peste 25.000 de etichete false.

Pentru a-si distribui apa, Marian Rotaru a intocmit si inregistrat in contabilitate documente fictive de aprovizionare. In perioada 30 iunie – 13 iulie, el a imbuteliat peste 3.000 de litri de apa chioara. Politia continua cercetarile. Daca va fi gasit vinovat, patronul risca sa stea dupa gratii intre unu si sapte ani pentru vinzarea de produse sub eticheta falsa si pentru evaziune fiscala.

OJPC Dolj ii va aplica o amenda de pina la o suta de milioane de lei si va dispune inchiderea punctului de lucru de la Izvorul Rece.

Marian Rotaru nu a vrut sa spuna cum de s-a apucat de o asemenea afacere, insa a tinut sa precizeze ca „nu regreta faptul ca le-a vindut oamenilor apa chioara in loc de apa minerala“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS