11.4 C
Craiova
miercuri, 21 februarie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn poliţist criminalist s-a rănit cu o armă defectă pe care o expertiza

Un poliţist criminalist s-a rănit cu o armă defectă pe care o expertiza

Un poliţist criminalist s-a rănit în timp ce expertiza o armă cu aer comprimat defectă. Arma s-a rabatat automat şi i-a strivit poliţistului un deget, fiind necesară o intervenţie chirurgicală, scrie News.ro.

”La data de 5 decembrie 2023, în jurul orei 09.00, un bărbat, de 33 de ani, din municipiul Galaţi, având calitatea de poliţist în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi – Serviciul Criminalistic, în timp ce efectua la locul de muncă o expertiză criminalistică la o armă neletală, cu aer comprimat, calibrul 4,5 mm, pe care o manevra la rece (fără proiectilul metalic tip alică) şi care prezenta defecţiuni şi avea un sistem atipic la sistemul de siguranţă, s-a accidentat la degetul arătător de la mâna stângă, în momentul în care arma s-a rabatat automat”, a transmis, joi, IPJ Galaţi.

Bărbatul a anunţat incidentul superiorului său, apoi s-a dus la Secţia de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei”, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

”Întrucât a suferit o fractură prin strivire a degetului, a fost supus unei intervenţii chirurgicale, după care a rămas internat până pe 06.12.2023, când a fost externat”, a mai transmis sursa citată.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Galaţi, împreună cu un expert criminalist şi responsabilul pe linie de securitate şi sănătate în muncă, au efectuat cercetarea la faţa locului, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs acest incident în cadrul dosarului penal întocmit pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă.

Citeşte şi: CJ Gorj a achiziționat două sisteme avansate 3D-4K destinate intervențiilor chirurgicale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS