22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrganizaţiile umanitare ale ONU cer Israelului anularea ordinului de evacuare a nordului Fâşiei Gaza

Organizaţiile umanitare ale ONU cer Israelului anularea ordinului de evacuare a nordului Fâşiei Gaza

organizaţiile umanitare ale ONU cer Israelului să anuleze ordinul de evacuare a nordului Fâşiei Gaza

Toate organizaţiile umanitare ale ONU au cerut vineri Israelului să anuleze ordinul de evacuare totală a nordului Fâşiei Gaza în următoarele ore „pentru a evita transformarea a ceva care este deja o tragedie într-o situaţie catastrofală”, transmite EFE.

La fel ca restul populaţiei din Gaza, tot personalul ONU este afectat de acest ultimatum, precum şi cele 440.000 de persoane strămutate care şi-au căutat refugiu în şcoli şi alte facilităţi pe care organizaţia le gestiona pe acel teritoriu palestinian.

Oficiali ai Naţiunilor Unite, eforturi pentru a convinge autorităţile israeliene să dea înapoi

Purtătorul de cuvânt al ONU de la Geneva, Orlando Gomez, a declarat că înalţi oficiali ai Naţiunilor Unite şi în special coordonatoarea umanitare din regiune, Lynn Hastings, depun eforturi pentru a convinge autorităţile israeliene să dea înapoi, având în vedere imposibilitatea de a respecta ordinul.

Şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii s-a alăturat criticilor la adresa ordinului de evacuare în masă emis de Israel. Un purtător de cuvânt al instituţiei a apreciat că este imposibil să fie transferate persoane extrem de bolnave sau grav rănite din nordul Fâşiei Gaza, transmite dpa.

„A muta astfel de oameni este o condamnare la moarte”, a declarat purtătorul de cuvânt Tarik Jasarevic.

Ordinul de evacuare afectează circa 1,1 milioane de oameni în acest teritoriu palestinian dens populat, unde trăiesc peste 2 milioane de persoane, potrivit ONU. 

Citeşte şi: (VIDEO) Interlopul fugar Romică Mutu, acuzat de tentativă de omor, prins în Belgia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS