13.7 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoreea de Sud îi plătește pe tinerii izolați să iasă din casă

Coreea de Sud îi plătește pe tinerii izolați să iasă din casă

Guvernul sud-coreean vrea să-i plătească pe tinerii care trăiesc în izolare pentru a „reintra în societate”, relatează CNN, citat de Digi24.

Ministerul Egalității de Gen și Familiei a anunțat săptămâna aceasta că va oferi până la 650.000 de woni coreeni (aproximativ 500 de dolari) pe lună tinerilor izolați, în încercarea de a le susține „stabilitatea psihologică și emoțională și creșterea sănătoasă”.

Aproximativ 3,1% dintre coreenii cu vârsta cuprinsă între 19 și 39 de ani sunt „tineri singuri și izolati”, definiți ca trăind într-un „spațiu limitat, într-o stare de deconectare de la exterior pentru mai mult de o anumită perioadă de timp și au dificultăți vizibile în a trăi o viață normală”, potrivit raportului ministerului, care citează Institutul Coreean pentru Sănătate și Afaceri Sociale.

Aceasta reprezintă aproximativ 338.000 de persoane din toată țara, iar 40% își încep izolarea în adolescență, potrivit ministerului.

Se crede că de vină sunt mai mulți factori, inclusiv dificultățile financiare, bolile mintale, problemele de familie sau de sănătate.

Tinerii care nu ies din casă se confruntă cu numeroase probleme

Noile măsuri vizează în mod special tinerii, ca parte a Legii de sprijin pentru bunăstarea tinerilor, care are ca scop sprijinirea persoanelor extrem de retrase din societate, precum și a tinerilor fără tutore sau protecție școlară care sunt expuși riscului de delincvență.

Alocația lunară va fi disponibilă tinerilor singuri, izolati, cu vârsta cuprinsă între 9 și 24 de ani, care locuiesc într-o gospodărie cu venituri sub venitul național mediu de aproximativ 5,4 milioane de woni (aproximativ 4.165 USD) pe lună pentru o gospodărie de patru persoane.

Tinerii pot aplica pentru program la un centru administrativ local de asistență socială. Tutorele, consilierii sau profesorii lor pot aplica, de asemenea, în numele lor.

„Tinerii izolați pot avea o creștere fizică mai lentă din cauza stilului de viață și a alimentației dezechilibrate și este probabil să se confrunte cu dificultăți mentale, cum ar fi depresia din cauza pierderii rolurilor sociale și a adaptării întârziate”, a spus ministerul, subliniind importanța „sprijinului activ”.

Guvernul și-a făcut planuri și pentru acțiuni ulterioare, cum ar fi distribuirea de ghiduri către guvernele locale, stimularea rețelelor de protecție socială a tinerilor și a sistemelor de detectare timpurie și colaborarea mai strânsă cu instituțiile de protecție a tinerilor, cum ar fi adăposturile sau centrele de reabilitare.

Citește și: O femeie a stat trei zile în scara blocului după ce a pierdut cheile apartamentului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS