31.7 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Noapte de coșmar în SUA: tornadele au făcut prăpăd

(VIDEO) Noapte de coșmar în SUA: tornadele au făcut prăpăd

Cel puțin două persoane au murit și mai multe au fost rănite după ce o tornadă a măturat nordul Texasului, potrivit șeriful comitatului Cooke. Ray Sappington, relatează duminică New York Times, scrie Reuters.

Orașe din Texas, Oklahoma și Arkansas au fost lovite de tornade în noaptea de sâmbătă spre duminică, lăsând camioane răsturnate, case avariate și aproape 250.000 de gospodării fără curent electric, potrivit NYT.

Două femei au fost surprinse de tornadă pe o importantă autrostrată interstatală din centrul Statelor Unite.

Tornadele au făcut prăpăd

Valenia Gill și Brenda Procter Dance conduceau spre sud pe I-35, în direcția Sanger, sâmbătă, în jurul orei 22:45, când mașina lor a fost surprinsă de furtună.

„Ne aflăm în primele etape ale operațiunilor de salvare. Au fost pagube mari, din câte putem spune”, a declarat pentru Reuters Justin Stamps, șeful poliției din Valley View, un oraș situat la nord de Dallas, adăugând că a fost înființat un centru de comandă.

Oficialii din Oklahoma au activat un centru de operațiuni de urgență pentru a coordona eforturile la nivel de stat în anticiparea vremii extreme, a declarat sâmbătă guvernatorul Kevin Stitt într-o postare pe Facebook.

Polițiștii din Rogers, Arkansas, au ajutat persoanele care au rămas blocate după ce o tornadă a dus la scurgeri de gaze și a doborât copaci și linii de electricitate, lăsând fără electricitate mari părți ale orașului Rogers, a precizat departamentul de poliție într-o postare pe Facebook.

CITEŞTE ŞI: Care sunt pensionarii cu cele mai mari creșteri de la 1 septembrie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS