26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCare sunt pensionarii cu cele mai mari creșteri de la 1 septembrie

Care sunt pensionarii cu cele mai mari creșteri de la 1 septembrie

Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a explicat că, începând cu 1 septembrie, pensionarii care au cotizat peste 40 de ani, dar în prezent au pensia minimă, vor avea parte de creșteri de 80-90%. De asemenea, cei care au avut un stagiu de cotizare de sub 25 de ani vor rămâne cu aceeași pensie.

„Mai mult de 3 milioane de pensionari vor beneficia de aceste creșteri, datorită punctelor de stabilitate. Cei care au cotizat peste 40 de ani vor vedea creșteri de peste 80-90%. Mulți pensionari care în prezent primesc indemnizație socială vor ieși din această zonă”, a declarat Daniel Baciu, la Antena 3 CNN.

Care sunt pensionarii cu cele mai mari creșteri

Daniel Baciu a explicat că în luna iunie se vor tipări deciziile de pensionare, iar oamenii vor știi exact cât vor primi de la 1 septembrie.

„Începând din luna iunie, începem și procesul de tipărire și ulterior de distribuire a noilor decizii de pensionare, astfel încât de la 1 septembrie oamenii să știe exact care este noul cuantum al pensiei în urma recalculării prevăzute de noua lege a pensiilor”, a explicat șeful Casei de Pensii.

În iunie se tipăresc deciziile de pensionare

Pe talonul de pensie vor apărea noile valori ale punctului de referință, numărul total de puncte, și vor fi incluse mici modificări specifice.

„Rămân cei 1 milion și ceva de pensionari care vor avea aceeași pensie. Aceștia sunt cei care au avut un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani. Ei au beneficiat de indexarea de 13,8% de la începutul anului și vor continua să beneficieze, în fiecare an, de indexarea prevăzută de lege”, a precizat Daniel Baciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS