11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElena Udrea află pe 10 iunie dacă va fi extrădată în România

Elena Udrea află pe 10 iunie dacă va fi extrădată în România

Elena Udrea află în 10 iunie dacă va fi extrădată în România, unde are de executat o pedeapsă de 6 ani de închisoare, în dosarul Gala Bute. E a fost adusă în cătușe în fața instanței.

„Sper să am parte de o justiție dreaptă în Bulgaria, de care nu am avut parte în România. Se fac presiuni și asupra justiției de aici, a spus-o chiar purtătorul de cuvânt al Curții de Apel. Dacă fac în Bulgaria presiuni, ce pot face în România!”, a spus Elena Udrea, potrivit News.ro.

La procesul de azi a fost audiat un martor, o juristă care a fost închisă în același timp cu Elena Udrea și care a vorbit despre condițiile de detenție din România. Aceasta a spus că sunt condiții inumane și că de 3 ani se judecă cu statul român din acest motiv.

Curtea de Apel din Sofia urmează să se pronunțe în 10 iunie.

Udrea este de mai mult de o lună în arest în Bulgaria, iar o instanță s-a pronunțat deja, în 19 aprilie, în favoarea extrădării. Elena Udrea a făcut contestație, care este în prezent judecată de Curtea de Apel.

Elena Udrea a fost reţinută pe 7 aprilie de poliţia de frontieră bulgară

Udrea (48 de ani) a fost reţinută pe 7 aprilie de poliţia de frontieră bulgară atunci când încerca să treacă cu automobilul în Grecia prin punctul de trecere a frontierei Kulata. Ea fusese dată în urmărire în urma condamnării definitive în dosarul ‘Gala Bute’ – 6 ani închisoare cu executare.

Pe 20 aprilie Tribunalul districtual din Blagoevgrad (sud-vestul Bulgariei) a decis că Elena Udrea va fi extrădată în România, dar decizia nu a fost definitivă și a fost atacată de către Udrea la Curtea de Apel de la Sofia, potrivit Agerpres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS