16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate70 de benzinării, amendate de ANPC cu 370.000 de lei

70 de benzinării, amendate de ANPC cu 370.000 de lei

MOL a fost amendată de ANPC cu 100.000 de lei în urma scandalului privind prețul benzinei. În total, ANPC a dat amenzi de 370.000 de lei la benzinării, în urma controalelor făcute în cursul zilei de joi, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru, scrie Hotnews.

ANPC a controlat peste 70 de stații de carburant din ţară, fiind aplicate amenzi de 370.000 de lei, dintre care cea mai mare, de 100.000 de lei, a fost aplicată chiar la sediul central al unui furnizor de carburanți, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru.

El nu precizat numele operatorului, însă a precizat că are 215 stații, ceea ce corespunde MOL.

De altfel, miercuri seară, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a indicat compania ca fiind sursa panicii ce a dus la formarea de cozi uriașe la benzinăriile din țară.

Benzinăriile MOL au scumpit primele carburantul

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că nu va crește prețul carburanților, că „s-a creat o psihoză” și că vor fi controale la companiile care au majorat prețul la pompă.

„Fac un nou apel la calm: nu stați la cozi. Avem suficiente stocuri, deci NU există argumente pentru creșteri nejustificate și explozive ale prețurilor. Să nu ne lăsăm angrenați într-un război hibrid, mai ales în actualul context regional de securitate.

Așa cum a anunțat și prim-ministrul Nicolae Ciucă, instituțiile abilitate vor demara acțiuni ample de control la benzinării pentru că NU VOM PERMITE SPECULA! Să nu intrăm în jocul celor care doresc destabilizarea României!”, a scris Virgil Popescu pe contul sau de Facebook.

Totodată, ministrul Virgil Popescu a declarat la Digi24 că toată panica a pornit de la „MOL din Beiuș”.

„Informația a fost rostogolită în social media, s-a creat panică”, a spus el.

De altfel, Agerpres scria că, din cauza unor probleme la o rafinărie din Ungaria, MOL a înregistrat un deficit de carburanţi pe piaţa din România, compania scumpind carburanţii pentru flotele de transportatori la peste 10 lei pe litrul de motorină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS