23.4 C
Craiova
luni, 6 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Tinerii craioveni au consiliu consultativ pe lângă autorităţile locale

Tinerii craioveni au consiliu consultativ pe lângă autorităţile locale

Miercuri a avut loc şedinţa de constituire a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret (CCPT) al Municipiului Craiova.

În Sala Mare a primăriei au fost prezenţi 22 de reprezentanţi ai organizaţiilor de tineret din oraş, care vor face parte din această structură cu rol consultativ pe lângă consiliul local.

Tinerii au fost primiţi de primar, care le-a ţinut un discurs şi a semnat dispoziţia prin care a fost înfiinţat CCPT.

Din partea lor, cuvântul de deschidere l-a avut Ovidiu Fudulache, reprezentantul Organizaţiei Studenţilor de la Facultatea de Mecanică din Craiova.

“Dezvoltarea municipiului depinde de tineri, de fiecare dintre noi. Consiliul este un organ consultativ, la nivelul primăriei, în ceea ce priveşte dezvoltarea comunităţii.

Încercăm să venim cu idei de acţiuni ce ar putea fi implementate, idei de reglementări care pot să crească cumva importanţa pe care o au tinerii în societate sau rolul pe care îl au aceştia în administrarea eficientă a vieţii lor”, a spus acesta.

Cine face parte din organizaţie

Organizaţia cuprinde reprezentanţi ai consiliului judeţean al elevilor, ai tinerilor ecologişti, ai studenţilor basarabeni, ai studenţilor economişti, medicinişti, de la automatică şi calculatoare, horticultură, etc.

“Sunt sigură că toţi facem lucruri minunate şi e mare păcat că, înainte să afle alţii, ar trebui să aflăm noi unii de alţii. Cred că acesta ar fi un pas foarte important. Trebuie să ne interesăm de ce facem unii şi alţii şi să ne susţinem în proiectele pe care le are fiecare organizaţie”, a subliniat, printre alţii, Ana Maria Păvălean, reprezentant al Societăţii Studenţilor Stomatologi din Craiova.


De principiu, s-a stabilit ca cei din CCPT să aibă în fiecare lună o întâlnire cu autorităţile locale pentru a discuta problemele pe care le ridică tinerii. La final, cei prezenţi la şedinţă au făcut o poză de grup în faţa primăriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ce averi au oamenii care conduc Craiova

Consilierii municipali și principalii directori din primărie...

ȘTIRI GdS

China emite o alertă sanitară pentru ciuma bubonică

Autorităţile chineze au emis un avertisment cu privire la ciumabubonică şi au interzis consumul anumitor animale după ce un caz suspect a fost...

Accident mortal în Ialomița între un autocar și o...

Un autocar în care se aflau pasageri a fost implicat luni dimineața într-un accident de circulație produs pe DJ 201, între localitățile...

Scandal cu geamuri sparte între două familii de romi...

Mascații gorjeni au intervenit duminică pentru a aplana un scandal izbucnit între două familii de rromi din localitatea Peșteana Jiu.

India, locul 3 în topul țărilor cu cele mai...

India a raportat, duminică, aproape 24.000 de noi cazuri de COVID-19 şi a devenit a treia ţară din lume în privinţa numărului...

Vâlcea: Restricții de circulație pe DN 7

Inspectoratul de Poliție Județean a anuțat că astăzi vor fi restricții de circulație pe DN 7, pentru efectuarea de lucrări. Restricțiile de...

Un doljean a intrat cu autoturismul într-un stâlp de...

Un doljean de 24 de ani a fost rănit, în această dimineață, după ce mașina în care se afla a intrat într-un...