11.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţiştii de frontieră au salvat 40 de persoane de la înec

Poliţiştii de frontieră au salvat 40 de persoane de la înec

* Începând cu 01.05.2007, când, oficial, a fost deschis sezonul estival, navele de intervenţie ale Poliţiei de Frontieră Române au intervenit prompt pentru salvarea a 40 persoane care se aflau în pericol, atât la Marea Neagra, cât şi pe fluviul Dunărea * În urma acestor acţiuni, poliţiştii de frontieră au recuperat 13 ambarcaţiuni, 5 bărci pneumatice şi o hidrobicicletă *Lucrătorii noştri au desfăşurat operaţiuni de salvare a persoanelor care se aventurează în larg, fără a ţine cont de condiţiile meteo sau de faptul că nu posedă echipamentele corespunzătoare unei călători pe mare.
Activitatea Poliţiei de Frontieră se desfăşoară în interesul persoanei, al comunităţii, având obligaţia atât de a preveni şi combate stările de pericol la adresa României – determinate de criminalitatea transfrontalieră şi terorism – cât şi de a apăra viaţa, integritatea corporală şi libertatea cetăţenilor.
Un exemplu cu privire la apărarea vieţii persoanelor îl reprezintă şi activitatea de căutare, respectiv salvare pe mare şi pe Dunăre.
Aceste acţiuni sunt specifice poliţiştilor de frontieră ce au în compentenţă zona Mării Negre ( 53,9 km frontieră maritimă şi o deschidere la Marea Neagră de 193,5 km) şi cea a fluviului Dunărea.
Lucrătorii noştri desfăşoară ori de câte ori este nevoie, independent sau în colaborare cu celelalte instituţii abilitate, operaţiuni de căutare a navelor aflate în pericol şi de salvare a echipajelor acestora, precum şi operaţiuni de salvare a persoanelor, care se aventurează în larg, fără a ţine cont de condiţiile meteo sau de faptul că nu posedă echipamentele corespunzătoare unei călători pe mare.
Acţiuni
Începând cu 01.05.2007, au fost desfăşurate 25 de acţiuni de acest gen, fiind salvate un număr de 40 persoane şi recuperate 13 ambarcaţiuni.
Pe lânga persoane care se aventurează în ape adânci şi nesigure sau iubitori ai wind-surfului, cel mai reprezentativ caz este cel în care o navă, încarcată cu 975 tone de materiale de construcţii, s-a scufundat la o distanţă de aproximativ 3 mile marine, în dreptul localităţii Mangalia, iar cele şapte persoane din ambarcaţiune – patru cetăţeni georgieni, doi turci şi un ucrainean – au fost aduse în siguranţă la mal de catre poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa.
In situatii de urgenta, recomandam cetatenilor sa solicite sprijinul Politiei de Frontiera, apeland numerele  „112” sau „959”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS