18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCătălin Burlacu: Diferența s-a făcut în ultimele 90 de secunde

Cătălin Burlacu: Diferența s-a făcut în ultimele 90 de secunde

Johnson (la minge) a marcat coşul victoriei echipei craiovene (Foto: Lucian Anghel)
Johnson (la minge) a marcat coşul victoriei echipei craiovene (Foto: Lucian Anghel)

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a debutat cu o victorie în returul Ligii Naţionale. Oltenii s-au impus aseară cu scorul de 77-75 (19-16, 17-22, 16-30, 25-7) în disputa de pe teren propriu cu BCM-U Piteşti. După 30 de minute de joc, în care jucătorii craioveni i-au exasperat pe suporterii prezenți la meci, oaspeţii aveau un avantaj de 16 puncte (scor 68-52), dar a urmat o revenire de senzaţie a craiovenilor, iar americanul Aaron Johnson a marcat coşul victoriei, cu o aruncare de la distanţă.
Pentru SCM-U Craiova au evoluat: Johnson (15 puncte), Djurasovic (4), Micic (5), Burlacu (11), Bozovic (15), Pilcevic (12), Popescu (13), Grubor, Negoiţescu (2), Stănescu.
Căpitanul oltenilor, Cătălin Burlacu, a spus că diferența s-a făcut în ultimele 90 de secunde ale partidei: „În ultimul sfert am considerat că a ajuns cu joaca! Au fost trei sferturi în care practic ne-am complăcut într-o serie de mingi pierdute, turnover-uri, prea multe aruncări de trei puncte ale adversarilor. Atunci am început cu o apărare mai agresivă, un presing mai sus, în care am recuperat niște mingi, am înscris puncte ușoare pe contraatac, niște libere pe final și diferența s-a făcut în ultimele 90 de secunde. Eu nu mai am emoții de mult timp, dar ne doream să câștigăm acest meci, pentru că va conta enorm la finalul returului. S-au încălzit și spectatorii mai pe final și mă bucur că le-am putut oferi această victorie, cu emoția de rigoare“. Burlacu a încercat să explice de ce consideră că baschetul este cel mai spectaculos sport: „Per total, baschetul este cel mai spectaculos sport, pentru că niciodată nu poți fi liniștit la adăpostul unor puncte. Trebuie să lupți până la capăt, să joci și apărare, și atac în fiecare moment al meciului și spectaculozitatea vine atunci când scorul este foarte strâns și totul depinde de o singură aruncare în ultima secundă de atac“. Și americanul Aaron Johnson a mers pe ideea că el și colegii săi „i-au lăsat puțin pe adversari să conducă“. „I-am lăsat pe adversari să conducă puțin, dar în setul al patrulea am început să jucăm ca o echipă, să arătăm bine în teren. A fost groaznică evoluția noastră în primele trei sferturi, dar în ultimul ne-am revenit și am obținut victoria“. Unii spectatori l-au apostrofat pe antrenorul craiovean Oliver Popovic, reproșându-i acestuia că este prea tăcut și nu le dă mai multe indicații jucătorilor, care, la rândul lor, au jucat după cum i-a tăiat capul. La fel ca la meciul cu Galațiul, al șaptelea străin care a rămas în afara lotului a fost Nick Covington. Aseară urma să ajungă la antrenamentul echipei craiovene și americanul Travis Bureau, care este aproape de o revenire la SCM-U Craiova.
SCM-U Craiova mai are de disputat trei jocuri în 2015, sâmbătă, acasă, cu BC Timișoara, de la ora 18.00, marțea viitoare, în deplasare, cu Energia Târgu Jiu, iar pe 29 decembrie, în deplasare cu Steaua CSM București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS