14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Ionescu vrea în primii 20 la Mondiale

Marius Ionescu vrea în primii 20 la Mondiale

11295726_1097007243659054_3544651789594828355_n

Maratonistul craiovean Marius Ionescu va participa la al treilea său Campionat Mondial, găzduit de Beijing (China). Alergătorul legitimat la CSM Craiova va alerga sâmbătă, ora României 2.35 (ora locală 7.35), și are ca obiectiv personal clasarea în top 20. „Pregătirea a fost bună. Consider că sunt la un nivel bun. Urmează să vedem și rezultatul acum. Acest concurs reprezintă ultima sută de metri pentru prima etapă a pregătirii în vederea Jocurilor Olimpice, după care vom trage linie și vom analiza concluziile. De obicei, nu vreau să vorbesc înainte, să promit ceva ce nu pot. Cum se obișnuiește, mai ales în fotbal, vreau să las rezultatul să vorbească pentru mine“, a spus „Piciul“.
Marius a avut un an bun, în care a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în cadrul maratonului de la Dusseldorf. Inițial, participarea la Mondiale nu făcea parte din planurile sportivului de 30 de ani, dar după ce a obținut biletul pentru Rio și a reintrat în lotul olimpic al României a fost pus pe lista pentru competiția din Beijing. „Am început anul ăsta cu bine, toate cursele mi-au ieșit cum am planificat, sper să îl termin la fel de bine. Acest concurs nu îl aveam în plan înainte de maratonul de la Dusseldorf, când am confirmat și baremul olimpic. Nu făceam parte din planul federației până atunci, dar după am intrat în vederi pentru mondiale și a trebuit să îl introduc în program din mers pentru că este un concurs important și prinde foarte bine. Cel puțin ca experiență, orice cursă la nivel mondial este un lucru pozitiv“, a spus craioveanul. La edițiile anterioare ale Campionatului Mondial, Marius Ionescu s-a clasat pe locul 26 în 2013, la Moscova, și pe locul 13 în 2001 la Daegu.

Reamintim că din lotul care va participa la CM din Beijing fac parte încă două craiovence, mărșăluitoarea Claudia Ștef (CSM Craiova) și Florina Pierdevară (Steaua București) în proba de 1.500 de metri. Pierdevară va alerga în seriile de calificare mâine, de la ora României 6.15, iar Claudia Ștef are programată cursa pe 28 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS