14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSCM va întâlni CSM Ploiești și Măgura Cisnădie la Craiova (UPDATE)

SCM va întâlni CSM Ploiești și Măgura Cisnădie la Craiova (UPDATE)

Antrenorii Simona Gogârlă şi Grigore Albici au prezentat presei ultimele noutăţi înainte de Cupa Craiovei (Foto: Lucian Anghel)
Antrenorii Simona Gogârlă şi Grigore Albici au prezentat presei ultimele noutăţi înainte de Cupa Craiovei (Foto: Lucian Anghel)

Handbalistele de la SCM Craiova vor disputa în acest sfârșit de săptămână două meciuri amicale în cadrul turneului „Cupa Craiovei“, găzduit de Sala Polivalentă. Oltencele vor întâlni mâine, de la ora 18.30, nou-promovata Măgura Cisnădie, iar sâmbătă vor juca în compania formației CSM Ploiești (ora 12.00).

Eidem și Iovănescu, indisponibile

Antrenoarea Simona Gogârlă se confruntă cu unele probleme de lot. Pe lângă Ane Eidem, care nu a mers nici la turneul de săptămâna trecută din Baia Mare, acum a devenit indisponibilă și Alexandra Iovănescu. „Pivotul Iovănescu a suferit o întindere la piciorul de bătaie și nu s-a antrenat până astăzi. Eidem este tot în recuperare, deci suferim un pic la acest capitol“, a spus ieri antrenoarea, în cadrul unei conferințe de presă.
Obiectivul formației craiovene pentru turneul de pe teren propriu este omogenizarea echipei: „Încercăm să integrăm mult mai mult jucătoarele străine în angrenajul echipei. Suntem în procesul de omogenizare undeva la 60 la sută, iar prin antrenamente și meciuri încercăm să creștem procentul. Sperăm ca de la meci la meci să avem o evoluție cât mai bună, iar valoarea echipei să crească astfel încât pe 29 august, când vom disputa primul meci oficial, să fim acolo unde ne dorim“.
La turneul de la Craiova va participa și Universitatea Cluj, dar echipa pregătită de Carmen Amariei nu va juca cu SCM Craiova, așa cum s-a întâmplat și acum două săptămâni la un memorial la Cluj.
Programul Cupei Craiovei: mâine: Universitatea Cluj – CSM Ploiești (16.30), SCM Craiova – Măgura Cisnădie (18.30); sâmbătă: Cisnădie – Cluj (ora 10.00), Craiova – Ploiești (12.00). Intrarea publicului va fi liberă.

Gogârlă nu pune accent pe rezultate în amicale

După ce echipa din Bănie a suferit înfrângeri usturătoare în meciurile cu campioana CSM București și vicecampioana HCM Baia Mare, Simona Gogârlă a spus că aceste jocuri au fost mult mai utile decât dacă SCM ar fi întâlnit echipe nou-promovate sau din eșalonul inferior. „Cu Baia Mare am avut un început de joc foarte bun, dar unele greșeli personale ne-au turnat plumb în picioare și agresivitatea în apărare a cedat, de aceea a fost și scorul atât de mare la final (scor 33-17 – n.r.). În meciul cu Mihailovce, fetele s-au mobilizat mult mai bine și chiar am câștigat. Știu că poate unii spun că de ce am jucat cu CSM București și Baia Mare, dar nu știu dacă ne ajuta mai mult dacă întâlneam echipe care au mers la baraj și care s-au bătut în play-out și câștigam la zece goluri diferență. Poate nu ne vedeam greșelile atât de bine“, a spus aceasta.

Albici a „radiografiat“ portarii

Antrenorul cu portarii al formației craiovene, Grigore Albici, a mărturisit că își dorește tare mult ca poarta să fie un atuu al echipei, la fel ca în sezoanele anterioare. „Mirela Pașca nu este refăcută încă. A început ușor antrenamentele. Avem doi portari noi, momentan sunt mulțumit de evoluția lor, dar cred că ar trebui să joace mult mai bine, pentru că în anii anteriori poarta a fost un atu. Este greu, nu am avut prea multe opțiuni, însă încercăm să facem treabă cu ce avem. Sunt jucătoare bune, dar trebuie multă muncă și colaborare“, consideră fostul portar.

 

……

UPDATE, ora 14.20: Formația Universitatea Alexandrion Cluj a anunțat că nu mai vine la turneul de la Craiova.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS