6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschet (m): Arbitrii partidei CSU Sibiu - Energia Târgu Jiu, suspendați câte șase etape

Baschet (m): Arbitrii partidei CSU Sibiu – Energia Târgu Jiu, suspendați câte șase etape

Federația Română de Baschet a anunțat astăzi măsurile luate în urma manierei de arbitraj de la manșa a 2-a din sferturile de finală ale Cupei României ce a opus echipele CSU Atlassib Sibiu și Energia Târgu Jiu.

Colegiul Central al Arbitrilor, întrunit pe 15 ianuarie, a analizat raportul Comisiei de Analiză Video al FR Baschet și a stabilit ca cei trei arbitrii care au oficiat partida, Laurențiu Grigoraș, Mircea Șerban și Alin Faur, să fie suspendați câte șase etape.

Conform comunicatului federației, sancțiunile s-au dictat „ conform Anexa RABR, Capitolul „C”, litera „D” – „greseli repetate in interpretarea sau aplicarea ROJB, care nu au inflențat, însă, rezultatul final, rezultate în urma raportului comisarului sau a analizei video a comisiei” – 2 etape de suspendare. Cumulat cu etapele de suspendare și conform Anexa RABR, Capitolul „K”, litera „E”, „in urma analizei video a comisiei în care rezultă arbitraj cu greșeli indiferent de raportul comisarului”, arbitri Grigoraș, Șerban și Faur vor fi retinuți de la delegari înca 4 etape”.
Reamintim că Energia Târgu Jiu, câștigătoarea Cupei României, a ratat șansa de a-și apăra trofeul, fiind eliminată de CSU Sibiu, după 82-78 Târgu Jiu și 102-94 la Sibiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS