17.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliștii joacă la Baku

Voleibaliștii joacă la Baku

Echipa masculină de volei a României joacă sâmbătă și duminică la Baku în compania formației similare a Azerbaidjanului, în etapele a treia și a patra din Liga Europeană, grupa A. România, antrenată de craioveanul Dan Pascu, a disputat primele două partide la finalul săptămânii trecute, la Craiova, cu Grecia. Elenii s-au impus în primul joc (scor 3-0), apoi tricolorii au câștigat cu 3-2.

Pentru naționala azeră cele două meciuri cu România vor reprezenta debutul în Liga Europeană, iar Mihai Dumitrache și colegii săi pornesc favoriți. România va mai întâlni Muntenegru (20-21 iunie) – la Craiova și Polonia (28-29 iunie) – deplasare, iar în ultima etapă (4-6 iulie) elevii lui Dan Pascu vor sta. Selecționerul trece prin clipe grele zilele acestea, după ce socrul său, Valentin Bălănescu s-a stins din viață. Fost președinte al echipelor craiovene de volei, acesta va fi înmormântat duminică.
Formatul Ligii Europene a fost din nou modificat. Nu se mai joacă Final Four, ci primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în semifinale, programate tur-retur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS