15.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportÎncă visează la locul şapte

Încă visează la locul şapte

Handbalistele de la SCM Craiova înfruntă sâmbătă (ora 18.00), pe teren propriu, echipa CSM Bucureşti în turneul locurilor 7-9. Fără presiune asupra lor, jucătoarele oltene speră că mai pot realiza obiectivul fixat la început de sezon, locurile 1-7, în cazul de faţă locul 7.

Echipa feminină de handbal SCM Craiova va disputa luna aceasta ultimele patru partide din acest sezon al Ligii Naţionale. Sportivele pregătite de Aurelian Roşca şi Gheorghe Sbora vor evolua în turneul pentru stabilirea locurilor în clasament (locurile 7-9), urmând să întâlnească pe CSM Bucureşti şi CSM Cetate Deva, cu meciuri tur – retur.
Oltencele debutează pe teren propriu sâmbătă, când vor primi vizita celor de la CSM Bucureşti, în Polivalentă, de la ora 18.00. Aceasta este a doua etapă, pentru că miercuri, în prima rundă, SCM a stat, în timp ce CSM Bucureşti a trecut de Deva cu scorul de 32-20.
Prin câştigarea acestei grupe, fiecare din cele trei formaţii ar salva un sezon mai puţin fast. CSM Bucureşti, club care a investit foarte mult anul acesta şi a adus jucătoare cu nume, nu a reuşit să prindă play-off-ul şi nici un loc de cupe europene, deoarece nu a avut un parcurs reuşit nici în Cupa României. SCM Craiova a pornit la drum în vară cu gândul de a nu mai lupta ca în sezoanele trecute pentru un obiectiv mic, evitarea retrogradării, şi după ce în primă fază conducătorii au anunţat că obiectivul va fi accederea în play-off, pe parcurs presa a fost anunţată că obiectivul era clasarea pe unul din locurile 1-7.
Sub comanda antrenoarei Carmen Amariei, formaţia din Bănie a încheiat sezonul regulat pe locul zece, cu două meciuri pierdute la „masa verde“, şi a fost nevoită să lupte pentru evitarea retrogradării cu Neptun Constanţa.  
Cu doi antrenori noi pe bancă, Roşca şi Sbora, Roxana Han şi colegele sale au trecut de Constanţa, după două victorii, şi acum vor încerca să obţină cât mai mult din confruntările cu CSM Bucureşti şi CSM Cetate Deva.
Întrebat despre obiectivul echipei, tehnicianul Aurelian Roşca a spus că acesta nu s-a schimbat: „Obiectivul la începutul campionatului a fost clasarea pe unul din locurile 1-7. Acum, că am scăpat de grijile retrogradării, încercăm să câştigăm aceste jocuri şi să realizăm acest obiectiv“.
Alb-albastrele vor susţine viitoarele trei meciuri după următorul program: pe 21 mai cu Deva (la Sebeş), pe 28 mai la CSM Bucureşti şi ultimul pe 31 mai, acasă, cu Deva.
Cealaltă echipă olteană din Liga Naţională, HCM Râmnicu Vâlcea, luptă pentru evitarea retrogradării. Fetele Simonei Gogârlă, care în prima rundă din faza a doua a play-out-ului au obţinut prima victorie din acest sezon, scor 27-19 cu CSM Ploieşti, vor juca sâmbătă de la ora 16.00, în deplasare, cu Neptun Constanţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS