14 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova rămâne în top la spadă

Craiova rămâne în top la spadă

\n

Spadasinele din echipa Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova au produs surpriza Campionatului Naţional, cucerind medalia de argint. Claudia Năboiu, Cezara Constantin, Alexandra Deciu şi Andrea Vîrban au fost învinse doar de Steaua, club pentru care au tras componentele naţionalei de senioare a României. O altă spadasină din naţionala mare, Raluca Sbârcia (CS Universitatea Craiova), a obţinut medalie de bronz la individual.

Campionatul Naţional de spadă feminin pentru senioare, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute în sala de scrimă „Floreasca“ din Bucureşti, a reconfirmat dominaţia sportivelor de la CSA Steaua Bucureşti, care au câştigat două medalii de aur, una de argint şi una de bronz, din şapte posibile.
Oraşul Craiova rămâne al doilea centru de putere în spada feminină, la senioare, sportivele de la cluburile din Bănie revenind acasă cu două medalii.
Echipa Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ Craiova a produs surpriza Superligii, cucerind medalia de argint. Cezara Constantin, Claudia Năboiu, Alexandra Deciu şi Andrea Vârban au înregistrat cinci victorii şi o singură înfrângere, în faţa fetelor de la Steaua Bucureşti. „Este o performanţă extraordinară. Fetele noastre sunt încă junioare, iar cele de la Steaua sunt componentele echipei naţionale de senioare a României. Anul trecut ne-am clasat pe patru la echipe, iar acum am obţinut argintul“, a spus ieri Mădălina Mincu, antrenoarea spadasinelor de la LPS „Petrache Trişcu“.
Stelista Ana Maria Brânză, lidera clasamentului mondial, a tras duminică împotriva spadasinelor de la „Trişcu“ şi le-a lăudat pentru combativitate. „Felicit sincer echipa Liceului cu Program Sportiv din Craiova, care a reuşit ceva extraordinar. Fetele s-au prezentat foarte bine, nu mă aşteptam, dar au arătat că se poate“, a spus vicecampioana olimpică de la Beijing, care a făcut liceul la „Trişcu“, iar aleea care duce spre sala de scrimă de la acest liceu chiar îi poartă numele.

Raluca, învinsă de mămica Simona Gherman

A doua medalie pentru Craiova la Campionatul Naţional a fost cucerită de Raluca Sbârcia, de la CS Universitatea Craiova. Eleva lui Mircea Alecu a urcat pe treapta a treia a podiumului, celelalte trei medaliate fiind colegele sale de la lotul naţional, toate legitimate la Steaua: 1. Simona Gherman, 2. Ana Maria Brânză, 3. Maria Udrea. Raluca a învins-o în faza eliminărilor directe pe Ioana Dumitru de la Dinamo (15-13), apoi în sferturi pe Simona Pop (Steaua), cu 15-13, iar în semifinale a fost depăşită de Simona Gherman (scor 15-6), care revine pe planşă după ce a născut.
În superliga pe echipe, CS Universitatea Craiova, care anul trecut obţinuse medalia de argint, a încheiat concursul pe locul patru.
Bianca Mitricof, de la CSM Craiova, se poate lăuda că este singura sportivă care i-a administrat o înfrângere la această competiţie Anei Brânză. Bianca a învins-o vineri pe Ana în faza grupelor, runda a doua, dar trebuie menţionat că spadasina de la la Steaua a avut o contractură musculară care a determinat-o ca sâmbătă, în prima zi a întrecerii pe echipe, să nu evolueze pentru a se menaja. Bianca a încheiat concursul individual pe locul 11, fiind învinsă de Simona Gherman în meciul de intrare în primele opt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS