14 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliştii craioveni, obligaţi să bată astăzi Oradea

Baschetbaliştii craioveni, obligaţi să bată astăzi Oradea

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova înfruntă astăzi, de la ora 19.00 (Digi24 Craiova, Digisport 2), în Sala Polivalentă, pe CSM Oradea, în meciul al treilea din sferturile de finală ale Ligii Naţionale.

Jucătorii olteni sunt obligaţi să câştige partida, altfel, bihorenii, care s-au impus în primele două jocuri de pe teren propriu, cu 96-58, respectiv 78-66, se vor califica în semifinale.

Într-o zi de 1 mai, când românii obişnuiesc să meargă la grătare, baschetbaliştii din Bănie cheamă publicul să umple Sala Polivalentă, mai ales că intrarea spectatorilor va fi liberă.

„Este un meci important pentru noi, de totul sau nimic, şi am încredere că jucătorii vor face tot posibilul să câştige. Totodată, ei au nevoie de sprijinul moral al întregului oraş şi de aceea mă aştept la o sală plină. Ştiu că oamenii de aici „fierb” pentru baschet”, a spus antrenorul SCM-U, Marcel Ţenter, care se va afla la primul său meci în Polivalentă, în calitate de antrenor al echipei craiovene.

Dacă SCM-U va câştiga confruntarea din această seară, mâine, de la ora 17.00, se va juca jocul al patrulea, iar dacă LeVar Seals şi colegii săi egalează situaţia, partida decisivă se va juca la Oradea, pe 7 mai.

 

Oradea nu a câştigat în Polivalentă

 

De remarcat că SCM-U a întâlnit de două ori CSM Oradea în Polivalentă, craiovenii impunându-se de fiecare dată. Prima confruntare a avut loc în returul sezonului trecut, când orădenii au pierdut locul întâi în clasament, după ce tot sezonul fuseseră lideri, apoi, în turul acestui campionat, Craiova s-a impus cu scorul de 69-64.

În retur, la Oradea, gazdele au câştigat la un punct diferenţă, scor 76-75, în condiţiile în care oltenii au condus până în ultimul minut, iar trupa lui Cristi Achim a marcat coşul victoriei în penultima secundă de joc. Nemanja Maric, care ratase două libere, cu 17 secunde înainte de final, a fost dat afară de la SCM-U după acel joc.

    

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS