18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSCM, după puncte la Roman

SCM, după puncte la Roman

Handbalistele craiovene întâlnesc astăzi, în deplasare, una dintre echipele fruntaşe ale Ligii Naţionale, HCM Roman. Cele două echipe au nevoie de victorie din motive diferite: gazdele ca să încheie turul pe podium, iar oltencele ca să se apropie de locurile de play-off.

Handbalistele de la SCM Craiova sunt cu motoarele turate la maximum. Jucătoarele antrenate de Carmen Amariei vor susţine astăzi al treilea meci oficial într-un interval de zece zile. Oltencele vor întâlni, în deplasare, formaţia HCM Roman, de la ora 19.30 (DigiSport), în ultima etapă din turul Ligii Naţionale.
HCM Roman nu mai este echipa din sezoanele trecute, care lupta cu înfrigurare să se salveze de la retrogradare. Formaţia moldoveană, pregătită de antrenorul secund al naţionalei României, Florentin Pera, are anul acesta obiective îndrăzneţe. Cu o etapă înainte de finalul turului, formaţia din Roman se află pe locul patru în clasament, iar dacă învinge Craiova şi HCM Baia Mare trece de Dunărea Brăila, HCM Roman încheie turul campionatului pe podium. La echipa nemţeană evoluează o serie de jucătoare experimentate, câteva dintre ele trecând şi pe la SCM Craiova. Este vorba despre Dana Crap, indisponibilă momentan, Daniela Băbeanu sau Oana Chitacu. Poarta echipei HCM Roman este apărată de Teresa Pâslaru, un portar excelent, de naţională.

Sunt în creştere
de formă

Revenind la SCM Craiova, echipa este într-o evidentă creştere de formă. S-a luptat de la egal la egal cu liderul HCM Baia Mare, chiar dacă a pierdut, apoi a trecut, la pas, pe teren propriu, de CSM Bucureşti, la şapte goluri diferenţă.
Antrenoarea Carmen Amariei este mulţumită că jucătoarele au început să înţeleagă cam ce stil de joc îşi doreşte ea. De aceea, este optimistă că, indiferent de adversar, echipa sa îşi va vinde scump pielea. O victorie la Roman ar apropia echipa olteană de locul şase, ultimul care duce în play-off. „Ne dorim foarte mult să ajungem în play-off. Chiar dacă va fi greu, nu este imposibil. Aşa cum am spus, trebuie să obţinem maximum din fiecare meci, indiferent de cât de greu ar fi“, a mai spus Amariei. Despre meciul cu HCM Roman, fosta câştigătoare a Ligii Campionilor a spus că nu contează numele adversarului. „HCM Roman este o echipă bună, dar ne ducem să câştigăm. După evoluţiile din ultimele partide avem dreptul să sperăm la acest lucru. Ştim că HCM Roman are obiective îndrăzneţe în acest an, dar şi noi le avem pe ale noastre şi trebuie să câştigăm“, a conchis Carmen Amariei.
SCM Craiova a câştigat sezonul acesta patru meciuri, dintre care trei pe teren propriu (27-21 cu Neptun Constanţa, 28-24 cu CSM Ploieşti, 31-24 cu CSM Bucureşti) şi una singură în deplasare, 21-18 la HCM Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS