16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele au plecat la mare

Handbalistele au plecat la mare

Timp de zece zile, handbalistele de la SCM Craiova se vor antrena la Eforie Nord

După ce timp de două săptămâni s-au antrenat în Bănie, în Sala Polivalentă, componentele echipei feminine de handbal SCM Craiova au plecat ieri la mare, mai precis la Eforie Nord, pentru un stagiu de pregătire de zece zile. Antrenorii Carmen Amariei şi Gabriel Bîrcină au deplasat 15 jucătoare, pentru care perioada următoare va fi destul de dificilă, cu acumulări fizice, forţă şi multă alergare. Totuşi, antrenoarea a promis că fetele vor avea timp  şi să stea la plajă. „Cu siguranţă că se va găsi pentru că totuşi în decurs de zece zile este timp şi de muncă şi de relaxare“, a spus Amariei la emisiunea „Ora de Sport“, de la Radio Sud. În cadrul aceleiaşi emisiuni, pivotul Ionela Goran, de 35 de ani, a spus că este obişnuită cu cantonamentele: „La vârsta mea nu mai contează un cantonament, m-am obişnuit. E o bază care mai târziu, în timpul campionatului, va fi de folos, mai ales că am înţeles că vor fi mai multe meciuri faţă de sezonul trecut odată cu schimbarea sistemului competiţional şi participarea în Cupa României“. Într-una din cele zece zile de pregătire la mare, oltencele intenţionează să dispute un joc de verificare în compania echipei din Constanţa.

În august au turneu internaţional la Baia Mare

După încheierea cantonamentului de la Eforie, jucătoarele de la SCM Craiova vor reveni acasă pentru a se pregăti cât se poate de bine pentru puternicul turneu internaţional de la Baia Mare, programat în perioada 2-3 august. Turneul, dotat cu Trofeul „Maramureş“ va reuni şase echipe: HCM Baia Mare, HC Zalău, „U“ Jolidon Cluj, SCM Craiova, Mihalovce şi Debrecen. Tot luna viitoare, antrenoarea Carmen Amariei intenţionează să organizeze un turneu în Bănie pentru a prezenta suporterilor noua sa echipă.
Antrenoarea SCM Craiova a lăudat-o pentru efortul depus pe craioveanca Roxana Han, revenită la pregătire după ce a devenit mămică. În acelaşi timp, Amariei speră că relaţiile de joc se vor închega: „Fetele care au fost şi anul trecut la echipă se cunosc mai bine. Cele care sunt nou-venite au nevoie de puţin timp să se adapteze, dar eu am mare încredere. Toate sunt fete cu un caracter deosebit şi cu siguranţă se vor înţelege foarte bine“. Amariei ar mai avea nevoie de un inter dreapta pentru a completa lotul. Liga Naţionala de handbal feminin va debuta pe 4 septembrie.

„Junioarele au un punct de sprijin“

Tot în cadrul emisiunii „Ora de sport“ de la Radio Sud, Carmen Amariei a spus că îşi va îndrepta atenţia şi către cele mai talentate junioare din zona Olteniei. „Cât îmi va permite timpul voi arunca şi o privire la nivel de junioare. Mă interesează ca aceste fete care termină junioratul în Craiova să aibă un punct de sprijin şi noi suntem acel punct de sprijin. Şi cele de la Vâlcea, Slatina şi Caracal sunt fete valoroase. Trebuie să fie o jucătoare foarte bună ca să se integreze într-o echipă de primă ligă, care mai are de îndeplinit şi un obiectiv“, a spus fosta câştigătoare a Ligii Campionilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS