16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPatru titluri balcanice pentru Roxana Ene

Patru titluri balcanice pentru Roxana Ene

http://www.youtube.com/watch?v=PfvcNweoIm4

Nici temperatura foarte ridicată, 46 de grade Celsius, nici adversarele nu au oprit-o pe atleta de la LPS „Petrache Trişcu“ – CS Universitatea Craiova să obţină patru medalii de aur la Campionatul Balcanic de la Denizli (Turcia).

Cu o lună înainte de a deveni majoră, atleta craioveană Roxana Ene, legitimată la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ – CS Universitatea, şi-a făcut singură un cadou deosebit. Sportiva a cucerit, recent, patru medalii de aur la Campionatul Balcanic pentru juniori I de la Denizli (Turcia). Roxana a devenit campioană balcanică în probele de sprint, 200 metri, 400 metri, dar şi cu echipa de ştafetă, de 4×100 metri şi de 4×400 metri.

Vrea medalie şi
la Europene

Toate aceste rezultate vin după o muncă asiduă. Ieri-dimineaţă, la nici 12 ore după ce a ajuns acasă, după un drum obositor cu autocarul, Roxana se afla la antrenament, pe pista stadionului „Ion Oblemeco“.
Nu-şi permite nici un timp de respiro pentru că săptămâna viitoare are un nou concurs important, Campionatul European pentru juniori I, găzduit de oraşul italian Rieti.
În scurta pauză dintre două „lansate“, sprintera campioană a povestit pentru GdS cum au decurs lucrurile la Denizli: „A fost destul de greu, deoarece erau patru probe în interval de două zile, la o diferenţă de o oră între ele, dar eu zic că a meritat. Am muncit mult pentru aceste medalii, iar pentru mine reprezintă o performanţă. Probele de sprint sunt mai dificile pentru albi, cum se spune, deoarece negrii le domină, dar nu este imposibil să ai rezultate. Acum merg la Europene, cu ştafeta de 4×400 metri, şi sper că vom obţine o medalie“.
Roxana este antrenată chiar de mama ei, Eugenia Ene, care ieri era extrem de fericită pentru rezultatul obţinut la Campionatul balcanic. „Tot timpul am fost mândră de Roxana. Şi eu, şi soţul meu. A fost un copil care tot timpul şi-a dat ultima sudoare pe pista de atletism, indiferent că a fost competiţie de nivel judeţean, naţional sau internaţional. Are calităţi genetice pentru probele de sprint, moştenite de la părinţi,  mai mult de la tatăl ei. Am încercat să o  îndrum către probe mai lungi, dar are o viteză foarte bună. Noi, europenii, în probele de sprint nu ne prea vedem şi am încercat să urcăm uşor-uşor spre probele de 200 şi 400 metri. Sper să obţină o medalie la Europene“, a spus Eugenia Ene, care a primit ieri felicitări de la colegii antrenori. La Europene va concura şi colega de club a Roxanei, Luminiţa Achim (antrenor Adrian Tudor), la 1.500 metri.
Ca un lucru inedit, medaliile oferite de organizatori nu au fost din metal, ci din sticlă, iar Roxana le-a pus ieri cu mare atenţie la gât de teamă să nu se spargă.

Căldură toridă şi vânt puternic

Roxana Ene a concurat la interval de o săptămână în condiţii meteo extreme. Dacă, la etapa a doua a Grand-Prix-ului naţional, desfăşurat la Bucureşti, sportiva a fost nevoită să renunţe în a doua zi de concurs din cauza ploii torenţiale, la Denizli, vântul şi canicula le-au pus probleme participanţilor. „Vremea nu a fost prielnică, la ei bate tot timpul vântul. Eram ca
într-un oval de munţi şi automat se creau curenţi. A doua zi, concursul s-a desfăşurat mai devreme. Erau 46-47 de grade Celsius, pe un teren de 40 pe 60, unde se aflau toate delegaţiile. Nu era pic de umbră. Udam şapca şi în trei minute era uscată. Era o căldură toridă. Noi nu suntem obişnuiţi cu aşa ceva“, a spus Eugenia Ene. Aceasta speră că fiica sa va putea evolua într-o competiţie de anvergură la Craiova.
Revenind la Campionatul Balcanic din Denizli, delegaţia României a cucerit 21 de medalii (zece de aur, şase de argint şi cinci de bronz).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS