18.7 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGică Popescu: Candidez la şefia FRF

Gică Popescu: Candidez la şefia FRF

Fostul internaţional Gică Popescu şi-a anunţat, ieri, oficial candidatura la alegerile din 2014, pentru postul de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), deţinut în prezent de Mircea Sandu. În cadrul unei conferinţe de presă, fostul mare fotbalist oltean a anunţat cine mai face parte din proiectul al cărui slogan este „Din nou împreună, după 20 de ani“. „M-am hotărât, voi candida pentru alegerile viitoare ale FRF. Am venit cu o parte din echipa care mă va însoţi. Alături de noi ar fi trebuit să fie şi Cristi Chivu. El se va alătura după ce îşi va încheia cariera. Gică Hagi şi Bogdan Stelea se vor ocupa de departamentul tehnic al FRF, însă nu vor avea prerogative legate de echipa naţională, pentru a nu exista confuzii. Ilie Dumitrescu va fi alături de mine pe partea administrativă. Departamentul de care vor răspunde Gică şi Bogdan se va ocupa de organizarea unor centre regionale. Această generaţie care a făcut cele mai multe lucruri bune pentru România merită şansa de a conduce fotbalul din România. Dacă nu vom reuşi să facem performanţă vom ridica mâna şi vom pleca acasă“, a spus Popescu, citat de Mediafax.

Hagi: Să facem performanţă

Gică Hagi, cumnatul lui Gică Popescu, a spus că îl ajută pe „Baci“ să readucă performanţa în fotbalul românesc, dar a punctat că nu va renunţa la proiectul său cu academia de fotbal: „M-am simţit dator să fiu alături de el, pentru a-l susţine să aibă succes. Vom readuce fotbalul românesc acolo unde trebuie. Voi rămâne alături de clubul şi academia mea. Îl voi ajuta pe partea tehnică (pe Popescu – n.r.). Nu o să am o funcţie clară, pentru că nu voi pleca de la clubul meu. Gică, contezi pe mine şi dacă vei câştiga, să facem performanţă!“.
Gică Popescu a mărturist că va avea program încărcat în viitor. Se va întâlni cu reprezentanţii ligilor inferioare, apoi va face un turneu la federaţiile importante din Europa pentru a vedea cum sunt organizate.

Sandu i-a promis susţinere

După anunţul făcut de Gică Popescu, Mircea Sandu, actualul şef al FRF, a replicat, spunând că nu va mai candida şi că Popescu este persoana potrivită să conducă fotbalul românesc. „Ştiam despre candidatura lui Gică Popescu. Nu a fost o surpriză pentru mine, acum a făcut declaraţia oficială. Eu am anunţat că nu mai candidez. E foarte bine că are alături de el foşti colegi de echipă, oameni deja cu experienţă în administraţie şi în activitatea tehnică. Dacă vor avea nevoie de mine, uşa mea e deschisă, îmi pot bate oricând la uşă. E bine că se bazează pe susţinerea mea, ştiu unde mă găsesc, în clădirea de vizavi. Important e că Gică Popescu şi-a făcut deja un proiect de echipă, că se va apuca să lucreze deja la strategii. E un om indicat să conducă federaţia, şi cu echipa pe care şi-o face“, a declarat Sandu pentru Mediafax.
„Naşu’“ se aşteaptă să mai apară şi alte candidaturi la şefia federaţiei: „Am văzut că Andone e interesat, am mai văzut o propunere pentru Anghel Iordănescu din partea unui club. Cine ştie, până la 1 iunie 2014, când va fi Adunarea Generală, la care vor fi şi alegeri, mai sunt 11 luni. Pot apărea şi alţi candidaţi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS