20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPuncte de speranţă

Puncte de speranţă

CS Turnu Severin a trecut cu 2-1 de CSMS Iaşi şi şi-a mărit şansele de rămânere în Liga I

CS Turnu Severin a învins, sâmbătă seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (0-1), pe CSMS Iaşi, într-un meci din etapa a 27-a din Liga I, rezultat în urma căruia a făcut „rocada“ cu gruparea moldavă în clasament şi şi-a mărit şansele de a rămâne pe prima sscenă.
Cei care au deschis scorul au fost oaspeţii, Marius Onofraş punctând cu o lovitură de cap de la aproximativ şase metri, lateral dreapta, după o respingere greşită a portarului Panagopouos (‘44). Ştiind că joacă o „carte“ foarte importantă, oltenii de la Dunăre au atacat mai mult şi au reuşit egalarea prin Florin Costea (‘60), care a şutat imparabil de la circa 11 metri, după o pasă a lui Brata. Cel care a decis soarta meciului a fost francezul Joel Thomas (‘79), atacantul din Hexagon reluând fără speranţe pentru portarul Lungu, cu capul, din marginea careului mic.
CS Turnu Severin: Panagopoulous – Dănanae, Durimel, Asanovici, Djalilov (‘71, Thomas) – D. Stoica, Hasanovici (‘52, Roman) – Brata, Vranjkovici, Velcovici – Fl. Costea (‘90+3, Bălău). Antrenor: Jerry Gane.
CSMS Iaşi: C. Lungu – Mitic, Creţu, Tincu, Vladu – Straton (‘83, Keita) – Onofraş, Cl. Tudor (‘61, Ciucur), Moutinho, Ţigănaşu – Pătulea (‘53, Gado). Antrenor: Liviu Ciobotariu.
Cartonaşe galbene: D. Stoica ‘55, Fl. Costea ‘82. Thomas ‘88, Panagopoulous ‘90+5 / Vladu ‘37, Straton ‘63.
Au arbitrat: S. Colţescu – Cr. Nica, Al. Cerei.

Jerry Gane a prins curaj

Antrenorul formaţiei CS Turnu Severin, Jerry Gane, s-a arătat bucuros de victorie şi crede tot mai tare în evitarea retrogradării, fiind convins că lupta pentru rămânerea în Liga I se va da până în ultima etapă. „Nu ne-am spus ultimul cuvânt, eu sunt mândru de băieţi, iar pentru felul în care se pregătesc sunt de admirat. Am riscat şi noi, au riscat şi ei. Punctele ne menţin în cursa pentru salvare, nu este totul pierdut. Echipe puternice nu au reuşit să ne învingă, aşa că luptăm până la capăt“, a spus tehnicianul oltean la Digi Sport. „Vom întâlni echipe care trag pentru Europa League, cum sunt Pandurii sau Petrolul, dar avem calitate să ne batem cu ele. Trebuie să legăm două victorii, nu putem să ne bazăm doar pe meciurile de acasă“, a punctat Jerry Gane.
La rândul său, vedeta severinenilor, Florin Costea, este de părere că atât el, cât şi echipa sunt într-un vizibil progres. „Ne menţinem lângă celelalte echipe cu care ne luptăm pentru salvare. Mai avem o diferenţă de patru puncte de recuperat. Am primit gol la fel ca la Galaţi, în minutul 45. Acum am revenit şi am luat trei puncte. Fiecare meci este greu, aşa va fi şi cu Pandurii, Petrolul sau Steaua. Dacă nu credeam în salvare, nu mai eram aici. Echipa nu a avut un tur prea bun, iar acum trebuie să luăm cât mai multe puncte. Eu sunt încântat şi de faptul că sunt aproape de forma pe care am avut-o la Universitatea Craiova“, a declarat Florin Costea.
În tabăra ieşeană a fost jale, iar primarul moldovenilor, Gheorghe Nechita, a decis să-l demită pe antrenorul Liviu Ciubotariu, în locul acestuia fiind numit craioveanul Sorin Cârţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS