18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMeci cu medaliile pe masă

Meci cu medaliile pe masă

Dacă înving astăzi (ora 20.00) în Polivalentă pe Tomis Constanţa, voleibaliştii craioveni vor „prelungi“ finala. În schimb, dacă formaţia dobrogeană se va impune va deveni campioană, iar elevii lui Pascu vor primi medaliile de argint.

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova dispută astăzi, poate, cel mai important meci din istoria clubului înfiinţat în urmă cu şapte ani.
Oltenii întâlnesc, de la ora 20.00 (DigiSport 3), în Sala Polivalentă, formaţia Tomis Constanţa în finala campionatului Diviziei A1, meciul al treilea. Finala se joacă în sistemul „cel mai bun din cinci partide“, iar formaţia de pe Litoral conduce cu scorul general de 2-0.
Dacă jucătorii craioveni, pregătiţi de Dan Pascu şi Claudiu Mitru, se vor impune astăzi se va mai disputa şi meciul al patrulea, mâine (ora 19.30) tot în Bănie, iar dacă disputa va fi câştigată de constănţeni, aceştia vor deveni astăzi campioni, după o pauză de patru ani.
Cert este că oficialii Federaţiei Române de Volei care vor veni la Craiova vor aduce trofeele, medaliile şi tricourile de campioni.
În cadrul celor două echipe, cuvântul de ordine este concentrarea, ambele combatante ţintind victoria astăzi.
Constănţenii, văzuţi de multă lume campioni încă de la debutul play-off-ului, sunt neînvinşi în 2013 şi prin prisma investiţiilor financiare făcute nu-şi permit să rateze titlul şi calificarea în Liga Campionilor, competiţie în care au evoluat şi în acest sezon.
Craiovenii, surpriza plăcută a campionatului, şi-au depăşit condiţia de mult, încheind pe locul doi sezonul regulat, chiar în spatele echipei din Constanţa. De altfel, Tomis este singura formaţie care a reuşit să bată pe SCM-U în Polivalenta din Bănie. Deşi echipa de la malul mării a câştigat toate cele patru partide disputate în compania oltenilor în acest sezon, jucătorii craioveni au ambiţia să nu cedeze astăzi.
„Sper să câştigăm meciul de luni. Mizăm pe public“, a spus căpitanul Laurenţiu Vânătoru. „Ne aşteptăm la un meci dificil, dar sper să învingem. Aşteptăm publicul în număr mare să punem presiune pe adversari. Vrem să batem şi să ne ridicăm la valoarea acestei finale“, a completat Mihai Dumitrache, cel poreclit de colegi „Bombardierul“.

Meci special pentru Borota

Antrenorul Dan Pascu, craiovean get-beget, îşi doreşte cel mai mult o victorie astăzi: „Am luat un set la ei, ceea ce nu a reuşit nici o altă echipă în retur, iar acest lucru îmi dă speranţa că la Craiova avem acea şansă mică. Presiunea va fi mai mare pe adversar şi eu sper într-o evoluţie mai bună a jucătorilor mei. Măcar să câştigăm primul meci. Dacă nu, rămânem cu locul doi, care este peste aşteptările tuturor, foarte bun pentru condiţiile actuale“.
Trei dintre componenţii echipei SCM-U Craiova – Mihai Dumitrache, Teodor Milotin şi Dan Borota – au evoluat în trecut la Constanţa. Meciul de astăzi este special pentru Borota, care în tur a evoluat la Tomis şi chiar a purtat banderola de căpitan, iar în iarnă, noul antrenor bulgar a renunţat la serviciile căpitanului naţionalei României.
Libero-ul formaţiei constănţene, Marko Samardzic, este conştient că finala are şanse mici să se încheie astăzi: „Finala nu este încă decisă şi trebuie să rămânem concentraţi. Vom avea timp de sărbătorit când ne vom întoarce la Constanţa cu tricourile de campioni“.

Zi plină la Polivalentă

Tot astăzi are loc şi meciul doi al sferturilor de finală ale Ligii Naţionale de baschet masculin, dintre SCM-U Craiova şi Gaz Metan Mediaş. Partida va începe la 17.30 şi va fi transmisă pe DigiSport şi Digi24 Craiova. Primul meci între cele două echipe s-a disputat aseară, după închiderea ediţiei. Intrarea la cuplajul de baschet şi volei de astăzi costă 7 lei, iar copiii sub 14 ani vor intra gratuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS