16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPolivalenta, talismanul echipelor craiovene

Polivalenta, talismanul echipelor craiovene

http:http://www.youtube.com/watch?v=kWvN4LTJo0w

La primul meci în Sala Polivalentă din Craiova, echipa feminină de volei SCM-U a obţinut victoria, care vine după patru eşecuri consecutive. Băieţii lui Dan Pascu se menţin pe locul doi, după un nou succes cu 3-0 în faţa a aproape de 2.000 de craioveni.

Cuplajul voleibalistic desfăşurat duminică seară la Sala Polivalentă din Craiova s-a încheiat cu victorii ale echipelor craiovene, care s-au impus fără să piardă vreun set, adică cu 3-0. Faptul că partidele au fost programate duminică, la ore mai târzii, meciul băieţilor chiar la concurenţă cu Oltchim, a făcut ca în tribune să fie prezenţi doar aproximativ 2.000 de spectatori, care i-au primit pe jucători cu baloane alb-albastre.
Primul meci a fost cel de la feminin. SCM-U Craiova, aflată la prima reprezentaţie în Polivalentă, a întâlnit CSM Lugoj, într-o confruntare ce a avut ca miză locul opt, ultimul care asigură participarea în play-off. Cu Sorina Buz în formă de zile mari, echipa condusă de Mircea Dudaş a câştigat duelul pentru locul opt, scor 3-0 (25-22, 25-23, 28-26), făcând un pas mare spre play-off. La final, tehnicianul Mircea Dudaş a mulţumit publicului pentru susţinere: „A fost un meci foarte frumos şi a contat mult că am jucat în Polivalentă. Am reuşit să îndeplinim un prim obiectiv, să aducem lumea la sală. A fost peste aşteptările mele şi le mulţumesc că au fost în tribună şi ne-au susţinut. Publicul a fost important, ca şi un jucător în teren“. Referitor la meci, Dudaş a spus că echipa începe să-şi revină şi va lupta până la final pentru accederea în play-off: „E o victorie importantă, a venit
într-un moment greu pentru noi după patru înfrângeri. Dacă nu erau acele înfrângeri ar fi fost un rezultat normal pentru că noi am câştigat şi în tur la Lugoj. Acum ele joacă mai bine decât în tur. În afară de o mică degringoladă în ultimul set, pe care am reuşit până la urmă să o reparăm, fetele au înţeles că nu este de ajuns să joace la 70 la sută din potenţial, trebuie să joace până la capăt, până fluieră arbitrul“.
Pentru echipa olteană au evoluat: Aline Galan, Adriana Vîlcu, Mihaela Ilina, Adriana Bobi, Aylin Pereyra, Sorina Buz şi Ioana Pristavu (libero). Au mai jucat Ramona Postea şi Alexandra Badea. SCM-U Craiova a urcat pe locul opt, cu 18 puncte, cu trei mai mult decât echipa din Lugoj, care a fost însoţită în Bănie de un grup de aproximativ 50 de suporteri. Oltencele vor juca sâmbătă în deplasare, cu CSM Sibiu.

Meci frumos
la masculin

De la ora 20.00 a început meciul băieţilor. Craiova-Baia Mare, o dispută de tradiţie, un derbi ţinând cont de locurile din clasament, oltenii pe doi, băimărenii pe trei. Partida a fost echilibrată, cu multe faze spectaculoase. SCM-U Craiova a câştigat cu 3-0 (27-25, 29-27, 25-20) şi rămâne fără set pierdut în cele trei meciuri disputate în Polivalentă.
„Nu ştiu ce se întâmplă, parcă are această Polivalentă ceva special de obţinem numai victorii. Cred că jucătorii, văzând atâta lume care îi susţine, se concentrează să greşească mai puţin. Am obţinut victoria în faţa unei echipe solide, omogene. Primele seturi au fost foarte strânse şi ca scor, şi ca joc. Încă o dată s-a văzut aportul publicului, care ne-a împins de la spate şi am reuşit să câştigăm. E nemaipomenit că reuşim să aducem chiar şi numai la volei lume la sală, care a trăit jocul, ne-a încurajat. Am avut o şansă în plus pentru că am avut publicul de partea noastră. De la meci la meci, echipa începe să capete maturitate, dar avem aceeaşi meteahnă când conducem cu două-trei puncte ne relaxăm şi permitem adversarului să vină după noi şi după aceea ne complicăm existenţa. Din fericire, aceste momente sunt din ce în ce mai puţine“, a spus Dan Pascu, managerul echipei oltene. Acesta a trimis în teren jucătorii: Laurenţiu Vânătoru, Mihai Dumitrache, Nicuşor Ghionea, Teodor Milotin, Ştefan Romanescu, Dan Borota şi Vladimir Jovic (libero). Au mai jucat: Bogdan Bratosin şi Filip Todor.
Craiova rămâne pe locul doi, cu 33 de puncte, cu două mai puţin decât liderul CVM Tomis Constanţa, şi la patru puncte în faţa echipei de pe locul trei, Unirea Dej, formaţie pe care Dan Borota şi colegii săi o vor întâlni sâmbătă, în deplasare.

Vişan ar vrea meciurile naţionalei feminine
la Craiova

Prezent la cele două meciuri din Polivalentă, în calitate de observator, Gheorghe Vişan, preşedintele Federaţiei Române de Volei, şi-a arătat dorinţa ca naţionala feminină de volei a României să susţină anul acesta câteva meciuri oficiale în Bănie. „Domnul preşedinte Vişan a avut o discuţie cu doamna viceprimar Cristina Calangiu, în legătură cu organizarea unor competiţii cu naţionala de fete a României. Sper să se concretizeze aceste discuţii în a organiza aceste activităţi. Vorbele dânsului sunt la superlativ vizavi de tot ce se întâmplă la Craiova“, a explicat antrenorul Dan Pascu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS