32.8 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbalistele craiovene s-au impus la scor

Baschetbalistele craiovene s-au impus la scor

Echipa feminină de baschet SCM-U Craiova a câştigat la o diferenţă de 47 de puncte meciul cu „U“ Cluj. Victorioşi au fost şi voleibaliştii din Bănie, în timp ce echipele de baschet masculin şi volei feminin ale clubului muncipalităţii au suferit înfrângeri.

Singura echipă de la SCM-U Craiova care a jucat sâmbătă, acasă, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, cea de baschet feminin, a oferit spectatorilor prezenţi o victorie frumoasă. După ce în acest tur de campionat au suferit două eşecuri usturătoare, la diferenţe mari (cu Târgovişte şi Arad), baschetbalistele oltene s-au „răzbunat“ sâmbătă pe Universitatea Cluj, formaţie pe care au învins-o la o diferenţă de 47 de puncte, scor 79-32 ( 23-4, 23-11, 16-9, 17-8). A fost o prestaţie a craiovencelor apreciată de public, dar şi de antrenorul Milan Nisic. „A fost un joc foarte bun. O prestaţie exactă a fetelor. Sunt mulţumit, pentru că le-am văzut jucând ca o echipă. Au avut atitudine, seriozitate şi prezenţă în joc pe toată durata partidei. Sunt mulţumit şi de prestaţia tinerelor jucătoare care au profitat de această ocazie şi şi-au făcut treaba în teren“, a declarat Nisic după meci. Pentru SCM-U Craiova au evoluat următoarele jucătoare: Larisa Toma (9 puncte), Marija Prlja (11), Kaila Guidry (10), Zorica Mitov (16), Janina Ninu (2). Au mai intrat: Elena Ceauşu (7), Irina Borş (6), Alina Funieru (6), Irina Gavrilă (3), Bianca Barbu (9) şi Daria Niţă. După 12 etape disputate din Liga Naţională, oltencele se află pe locul 8, cu 17 puncte acumulate, fiind despărţite de doar două puncte de locul patru, ocupat de Sepsi Sfântu Gheorghe. Etapa viitoare, programată sâmbătă, jucătoarele din Bănie vor evolua la Oradea.

Au resimţit absenţa lui Miskovic

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova nu au reuşit să obţină prima victorie din istorie în faţa formaţiei CSM Bucureşti, echipă pe care au întâlnit-o sâmbătă, în deplasare. Oltenii au fost învinşi cu scorul de 87–78 ( 29–27, 17–18; 15–16, 26–17 ), jocul contând pentru etapa a 9-a din Liga Naţională. CSM s-a desprins pe final de meci, iar tehnicianul sârb al Craiovei, Andelko Mandic, nu este supărat pe elevii săi. „Am practicat un joc bun primele trei sferturi şi jumătate din al patrulea. Pe final am comis unele greşeli care ne-au costat. CSM a speculat greşelile noastre, aşa cum este normal, şi a câştigat. Am avut oportunitatea de a reveni în joc, dar nu am reuşit. Poate că, dacă dădeam dovadă de mai multă concentrare pe final, altul era deznodământul. Nu pot spune că sunt nemulţumit, deoarece CSM Bucureşti este o echipă puternică şi o felicit pentru victorie. Felicit şi jucătorii mei pentru că au fost foarte aproape de victorie“, a spus Mandic pentru Totalbaschet.ro. Managerul Marius Toma a punctat că a contat mult absenţa lui Ivan Miskovic, jucător care aproape meci de meci reuşea „double-double“, fiind util echipei, dar care la Bucureşti nu a putut fi folosit, deoarece efectuează investigaţii medicale pentru a afla de ce a leşinat sâmbăta trecută, după meciul cu Miercurea Ciuc. Pentru Craiova eu evoluat: Darko Habus (13 puncte), Ionuţ Drăguşin (13), LeVar Seals (17), Travis Bureau (20), Rade Dzambic (7). Au mai intrat: Cătălin Petrişor, Iulian Orbeanu şi Nikola Djurasovic (8).
Şi voleibaliştii de la SCM-U Craiova au jucat în Bucureşti, dar, spre deosebire de colegii de la echipa de baschet, s-au întors acasă învingători. Jucătorii lui Dan Pascu au învins Steaua cu scorul de 3-1 (25-23, 25-16, 20-25, 25-15). „A fost un meci greu, de luptă. O partidă foarte disputată în primele trei seturi. Le-am câştigat pe primele două, iar pe al treilea l-am pierdut şi pe fondul accidentării lui Teodor Milotin, care are entorsă. Consider că acela a fost un moment psihologic. Apoi, am dominat autoritar setul patru şi ne-am impus“, a concluzionat Dan Pascu. Acesta i-a trimis în teren pe Bogdan Bratosin, Mihai Dumitrache, Ştefan Romanescu, Laurenţiu Vânătoru, Filip Todor, Teodor Milotin, Vladimir Jovic – libero. Au mai intrat: Nicolae Ghionea, Ionuţ Teleleu şi Adrian Briscan.
Voleibalistele craiovene au avut meci greu la Constanţa, cu Tomis. Oltencele au pierdut fără să fi câştigat vreun set, puternica echipă de la malul mării impunându-se cu 25-17, 25-7 şi 25-15. Antrenorul oaspetelor, Mircea Dudaş, a trimis în teren următoarele fete: Aline Galan, Adriana Vâlcu, Mihaela Ilina, Adriana Bobi, Andreea Smultea, Sorina Buz – Ioana Pristavu – libero. Au mai jucat: Alexandra Badea, Aylin Pereyra, Ramona Postea, Ana Maria Ghionea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS