20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisJannik Sinner este, oficial, noul lider ATP! Dominaţia lui Nole a luat sfârşit

Jannik Sinner este, oficial, noul lider ATP! Dominaţia lui Nole a luat sfârşit

Italianul Jannik Sinner a devenit al 29-lea lider ATP din istorie și primul din țara sa. Această performanță și-a asigurat-o încă din timpul Roland Garros-ului care tocmai s-a încheiat.

Ascensiunea italianului era așteptată de ceva vreme, dar care s-a accelerat decisiv în acest sezon, unul început de Sinner pe poziția a 4-a în lume. Titlul de la Melbourne, primul de Mare Slem al carierei, l-a așezat printre jucătorii de Top din ATP. Apoi, victoria în concursul Masters 1000 de la Miami, semifinalele de la Indian Wells, Monte Carlo și Roland Garros i-au mărit punctajul. Toate acestea, combinate și cu rezultatele mai puțin strălucitoare și accidentarea la genunchi a lui Novak Djokovic, au făcut ca Jannik să devină, oficial, noul lider mondial!

Este rezultatul grozav al eticii muncii. A fost una dintre marile ținte ale mele și ale echipei pentru acest an. Cel mai important obiectiv este acela de a progresa mereu ca jucător și ca persoană, înconjurat de persoane potrivite. Cred că pot să mă declar fericit cu ceea ce fac, la fel și echipa mea. În ultima perioadă am jucat un tenis bun cu adevărat. Sunt bucuros să fiu în această poziție”, a declarat italianul, citat de site-ul ATP.

Odată cu urcarea lui Jannik Sinner pe prima treaptă a clasamentului, se încheie, pentru moment, dominaţia lui Novak Djokovic. Sârbul a adunat 428 de săptămâni în frunte în total, cele mai multe din toate timpurile.

Citeşte şi: Carlos Alcaraz a câştigat în premieră turneul de la Roland Garros

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS