28.6 C
Craiova
miercuri, 19 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTemperaturi peste cele obișnuite în următoarele patru săptămâni

Temperaturi peste cele obișnuite în următoarele patru săptămâni

Agenția Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 10 iunie – 8 iulie. Urmează o lună cu temperaturi caniculare, mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă a anului, potrivit meteorologilor.  Agenția Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 10 iunie – 8 iulie

Săptămâna 10.06.2024 – 17.06.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în jumătatea sud-estică a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nord-vestice, în zona Munților Apuseni și în Carpații Meridionali.

Săptămâna 17.06.2024 – 24.06.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 24.06.2024 – 01.07.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile nord-estice și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 01.07.2024 – 08.07.2024

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru aceeastă săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, dar cu posibilitatea unui ușor excedent în extremitatea de nord a țării

Citește şi: MAE, atenţionare de călătorie pentru Grecia în contextul temperaturilor foarte ridicate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS