20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportDavid Popovici, fără presiune înainte de Europene: „Rămân doar un băiat care înoată repede!“

David Popovici, fără presiune înainte de Europene: „Rămân doar un băiat care înoată repede!“

David Popovici a intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Paris și mai are un singur test important înaintea de marea competiție. Românul va participa la Campionatele Europene, acolo unde pare că nu are un obiectiv clar.

Popovici va participa la Campionatele Europene de la Belgrad în perioada 17-23 iunie. Până atunci, sportivul român a vorbit din nou despre bucuria de a le insufla celor mai tineri „arta“ înotului şi nu numai.

„Este şi aceasta o experienţă dar, ca tot ce ţine de mine, pot controla doar ce stă în puterea mea. Nu mă încântă mediatizarea excesivă, nu îmi plac exagerările, pentru că nu mă caracterizează şi mă deranjează dezinformările. Mi-ar plăcea să se vorbească despre sport şi rezultatele noastre, ale tuturor, despre antrenorii care ne sunt alături. Rămân un băiat care doar înoată repede şi care îşi doreşte să inspire oamenii să facă mişcare. Vreau să se conştientizeze avantajele pe care le aduce sportul în viaţa fiecaruia şi să ajut copiii să capete încredere în ei prin sport”, a declarat David Popovici, citat de Fanatik.

„Nu mai aveţi aşteptări!“

La Europene, David vrea să aibă parte de un antrenament cât mai eficient, fără a fi dezamăgit în cazul în care nu obține medalii.

Campionatele Europene sunt un pas către Jocurile Olimpice şi un antrenament mai rapid. Nu trebuie decât să fac ce pot eu mai bine. Dacă aş avea un mesaj de transmis tuturor celor care aşteaptă ceva de la mine… nu mai aşteptaţi (n.r. zâmbeşte). Eu îmi văd de viaţa mea şi de antrenamentele mele. E doar un concurs. E un concurs foarte important, într-adevăr. Dacă aş avea ca obiectiv principal o medalie sau mai multe, există două posibilităţi: o câştig şi mă păcălesc singur că am reuşit şi că am atins pragul de sus, iar dacă nu o voi câştiga, aş putea să fiu devastat„, a spus Popovici.

S-a testat la „Mare Nostrum“ în luna mai

Sportivul de 19 ani s-a testat în luna mai la Mare Nostrum, una dintre cele mai prestigioase competiții „amicale“ din lumea înotului. Rezultatele au fost deosebit de încurajatoare pentru el în perspectiva Jocurilor Olimpice. David a câștigat probele de 100 și 200 de metri liber și a atras atenția specialiștilor prin performanțele sale.

Dacă la 100 metri liber nu a înregistrat un timp deosebit (48,49 secunde – personal best-ul său pe două lungimi de bazini este 46,86 secude, care a fost și record mondial până la începutul acestui an, doborât de chinezul Pan Zhanle la Doha), în proba de 200 de metri românul a impresionat cu adevărat. El a oprit cronometrul la 1:44,74 secunde, devansându-l cu aproape o secundă pe sud-coreeanul Sunwoo Hwang, campion mondial la Doha. De altfel, cu timpul înregistrat la Barcelona, Popovici ar fi luat aur la ultima ediție de mondiale.

Timpul înregistrat de Popovici la Barcelona este al 3-lea cel mai bun din lume în acest sezon, după cele ale germanului Lukas Martens (1:44,14) și britanicului Matts Richards (1:44,69), campionul mondial de la Fukuoka.

Citeşte şi: Atletism / Andrea Miklos a fost a cincea în proba de 400 m de la Europene

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS