20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentOameni înarmați au ucis cel puțin 25 de persoane într-un sat din Nigeria

Oameni înarmați au ucis cel puțin 25 de persoane într-un sat din Nigeria


Cel puțin 25 de persoane au fost ucise, iar altele au fost răpite de oameni înarmați în statul Katsina din nord-vestul Nigeriei, spun autoritățile.

Zeci de oameni înarmați pe motociclete au luat cu asalt Yargoje în Kankara duminică seara, a declarat comisarul de stat pentru afaceri de securitate, Nasiru Babangida Mu’azu, pentru BBC.

Atacurile bandelor armate în nord-vestul și centrul Nigeria au devenit aproape obișnuite. Autoritățile sunt aparent neputincioase să le oprească, în ciuda afirmațiilor guvernului și forțelor de securitate că lucrează pentru a pune capăt insecurității larg răspândite.

Locuitorii au declarat pentru BBC că zeci de bărbați înarmați cu motociclete au intrat în comunitate, împușcând fără discernământ și jefuind magazine înainte de a răpi un număr nespecificat de săteni.

„Oamenii uciși de bandiți sunt peste 50, pentru că unele cadavre încă sunt recuperate din tufiș”, a spus un locuitor, care nu a vrut să fie numit.

„Au ucis copii, femei și bărbați și au răpit zeci de persoane. Au rănit peste 30 de rezidenți care în prezent primesc tratament la spitalul general”.

Zeci de oameni au fost răpiți

Un alt rezident, Abdullahi Yunusa Kankara, a declarat, pentru Reuters, că a scăpat de atac ascunzându-se.

„Orașul nostru s-a transformat într-o zonă a morții. Aproape fiecare casă din sat a căzut victimă acestui atac. Mai multe cadavre au fost recuperate în această dimineață [luni]”, a spus el.

Locuitorii supraviețuitori încearcă să stabilească câți oameni au fost răpiți.

În decembrie 2020, peste 300 de elevi au fost răpiți dintr-un internat pentru băieți de la periferia orașului Kankara de o bandă de oameni înarmați pe motociclete. Ulterior, au fost eliberați, la o săptămână după ce guvernul statului Katsina a confirmat că sunt în discuții cu răpitorii.

În luna martie a acestui an, zeci de oameni au fost răpiți într-un atac în plină zi, tot în aceeași zonă din Katsina, statul din care provine fostul președinte nigerian Muhammadu Buhari.

Citește și: Juriul începe să delibereze în dosarul lui Hunter Biden

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS