2.6 C
Craiova
marți, 22 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJuriul începe să delibereze în dosarul lui Hunter Biden

Juriul începe să delibereze în dosarul lui Hunter Biden

Dezbaterile juriului au început luni în procesul lui Hunter Biden acuzat de deținere ilegală de arme. Este o primă urmărire penală istorică a copilului unui președinte american în exercițiu.
Hunter Biden, de 54 de ani, fiul președintelui Joe Biden, este acuzat că a mințit cu privire la consumul ilegal de droguri atunci când și-a cumpărat o armă în 2018.

Procesul său are loc în timp ce tatăl său caută să fie reales și la mai puțin de două săptămâni după condamnarea pentru acuzațiile de fraudă în afaceri a lui Donald Trump, probabil candidatul republican la președinția din noiembrie.

Juriul format din 12 membri a început deliberările după ce procurorii și echipa de apărare a lui Hunter Biden și-au prezentat argumentele finale.

Juriul s-a reunit timp de aproximativ o oră înainte de a-și încheia deliberările pentru ziua respectivă și se vor întoarce marți la ora 9:00.
Hunter Biden nu a fost prezent în timpul procesului de o săptămână ținut în orașul natal, Wilmington, Delaware.

Prima doamnă Jill Biden a participat la câteva zile de proces, inclusiv la ședința de luni. Președintele nu a participat, dar a spus că el și Jill sunt „mândri” de fiul lor.

„Ca președinte, nu comentez și nu voi comenta cazurile federale, dar, ca tată, am dragoste nemărginită pentru fiul meu. Am încredere în el și îl respect pentru puterea lui”, a spus Biden într-un comunicat.

Procedura, împreună cu un alt caz în care Hunter Biden se confruntă cu acuzații de evaziune fiscală în California, au complicat eforturile democraților de a-și păstra atenția pe Trump, primul fost președinte care a fost condamnat vreodată pentru o crimă.

Dependența de droguri

Pe lângă faptul că este o distragere a atenției politice, necazurile legale ale lui Hunter Biden au redeschis răni emoționale dureroase pentru familie din timpul său ca dependent de droguri.

Fratele său Beau a murit de cancer în 2015, iar sora lui Naomi a murit în copilărie într-un accident de mașină din 1972, alături și de mama lor, Neilia, prima soție a lui Joe Biden.

Avocatul pregătit la Yale și lobbyistul devenit artist este acuzat că a declarat în mod fals atunci când a cumpărat un revolver de calibru 38 în 2018 că nu consuma droguri ilegal.

El este acuzat și de deținere ilegală a armei de foc, pe care a avut-o doar 11 zile în octombrie a acelui an.

Fiul președintelui, care a scris fără cruzime despre dependența lui, a susținut că la momentul în care și-a cumpărat revolverul nu se considera dependent.

Hunter Biden ar putea risca 25 de ani de închisoare

Printre cei care au depus mărturie în timpul procesului s-au numărat fosta soție a lui Hunter Biden, Kathleen Buhle, văduva fratelui său Beau, Hallie Biden, și fiica acestuia, Naomi Biden.
Dacă va fi găsit vinovat, Hunter Biden ar putea risca 25 de ani de închisoare, deși în calitate de infractor pentru prima dată este puțin probabil să fie închis.

Hunter Biden a fost multă vreme ținta republicanilor de extremă dreapta, iar aliații lui Trump l-au investigat pe larg în Congres cu privire la acuzații de corupție și trafic de influență. Nu au fost aduse acuzații vreodată.

Relațiile de afaceri ale lui Hunter Biden în China și Ucraina au stat, de asemenea, la baza încercărilor parlamentarilor republicani de a iniția procedurile de demitere împotriva tatălui său. Și acele eforturi nu au dus nicăieri.

Casa Albă a spus că nu va exista grațiere prezidențială pentru Hunter Biden în cazul unei condamnări, potrivit France 24.

Citește și: Sunak din Marea Britanie va dezvălui un manifest care promite „securitate financiară” alegătorilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS