18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPoloiştii români, spre Londra, via Shanghai

Poloiştii români, spre Londra, via Shanghai

Naţionala de polo a României, cea mai bună selecţionată masculină din ţara noastră în ultimul deceniu, a plecat spre China, unde va participa la Campionatul Mondial. Jucătorii speră la o clasare bună, care să le aducă „biletul“ pentru JO de la Londra de anul viitor.

Naţionala de polo a României, unica echipă masculină de la noi nelipsită din 2005 până în prezent de la Mondiale sau Europene, a plecat spre Shanghai (China), gazda Campionatului Mondial de polo şi de nataţie. Băieţii lui Istvan Kovacs şi Ladislau Balanov fac parte din grupa B, alături de Serbia, Australia şi China.
România va debuta pe 18 iulie, în compania Australiei, după care va întâlni puternica echipă a Serbiei (20 iulie) şi va încheia meciurile din grupa B, două zile mai tîrziu, în compania selecţionatei ţării gazdă, China. Prima clasată din fiecare dintre cele patru grupe se va califica direct în faza sferturilor de finală, în timp ce formaţiile clasate pe locurile 2-3 vor juca încrucişat, pentru celelalte patru locuri calificante în sferturi, pe 24 iulie.

Joacă în bazin acoperit

Spre deosebire de ediţiile precedente, Campionatul Mondial din Shanghai se va disputa în bazin acoperit, deşi afară vor fi peste 30 de grade Celsius. Organizatorii vor să-i ferească pe jucători de smogul caracteristic zonei.
Portarul naţionalei, Dragoş Stoenescu, a declarat că obiectivul României este clasarea în primele şase locuri, după ce la Mondialele de acum doi ani de la Roma s-au clasat pe locul şapte. „Sperăm să obţinem un loc cât mai bun la Shanghai şi să ne calificăm la Olimpiadă. În grupă întâlnim Australia, o echipă care în ultimul meci a bătut Croaţia, cu jucători buni, în forţă. Apoi întâlnim Serbia, campioana mondială, şi toată lumea ştie că sunt favoriţi şi anul acesta. Şi la sfârşit China, selecţionata ţării gazdă, despre care nu ştim mare lucru. Sperăm să trecem cu bine de grupa asta preliminară, pentru că abia apoi vine greul. Noi sperăm să terminăm cât mai sus, pentru că obiectivul nostru este să fim în primele şase. Dar şi repetarea locului 7 de acum doi ani ar fi o performanţă. Însă, vrem să o depăşim“, a afirmat Stoenescu.

Antrenorul Kovacs vrea calificarea la JO

Antrenorul Istvan Kovacs a declarat că echipa pe care o conduce este pe drumul cel bun, scopul principal fiind calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012. „Când am venit aici, am crezut că putem face performanţă şi iată că acum suntem pe drumul cel bun. Ceea ce îmi doresc cel mai mult este să încercăm să câştigăm toate meciurile chiar dacă nu suntem favoriţi. Avem o echipă nouă formată din şase jucători din generaţia trecută şi şapte din cea tânără. Scopul acestei echipe este calificarea la Olimpiadă“, a adăugat tehnicianul. Lotul echipei naţionale de polo a României care a plecat spre China cuprinde jucătorii: Dragoş Stoenescu, Cosmin Radu, Tiberiu Negrean, Nicolae Diaconu, Andrei Iosep, Andrei Buşilă, Mihnea Chioveanu, Alexandru Matei, Dimitri Goanţă, Ramino Georgescu, Alexandru Ghiban, Kalman Kadar, Mihai Drăguşin şi Radu Gospodinov. Staff-ul tehnic este compus din antrenorul principal Kovacs Istvan, antrenorul secund Balanov Ladislau şi masorul Dumitru Paizan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS