18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDouă medalii la CM de atletism

Două medalii la CM de atletism

Duminică s-a tras cortina peste Campionatul Mondial de Atletism pentru juniori 2, desfăşurat la Lille (Franţa). Delegaţia României se întoarce cu două medalii, aur obţinut de Ligia Grozav la săritura în înălţime şi medalia de bronz cucerită de Roxana Perie la aruncarea ciocanului. Pe lângă cele două clasări pe podium, românii au mai avut alte nouă prezenţe în finale. În trei dintre acestea, Bianca Razor- locul 5 la 400 m, ştafeta feminină din care au făcut parte şi două sportive craiovene, Roxana Ene şi Andreea Cojocaru – locul 6 şi Anca Bunea – locul 8 la 3.000 m s-au obţinut puncte care au clasat România pe locul 21 în ierarhia pe naţiuni.
În statistica medaliilor, România a ocupat locul 15, în condiţiile în care doar patru ţări europene, Marea Britanie, Rusia, Franţa şi Germania, au câştigat mai multe medalii.
Craiova a fost reprezentată la Lille de trei alergătoare, toate fără experienţă la competiţii de anvergură. Luminiţa Achim (antrenor Adrian Tudor) a luat startul în finala probei de 3.000 de metri şi a încheiat-o pe locul 13 din 15 participante. Podiumul a fost acaparat de sportive din Africa.
Andreea Cojocaru (antrenor Mateo Paraschiv) a prins semifinale la 400 m garduri, clasându-se pe locul şapte în serie. Roxana Ene (antrenor Eugenia Ene) nu a reuşit să treacă de serii în probele de 100 şi 200 m, la ambele probe ocupând locul patru.
Cojocaru şi Ene au făcut parte şi din ştafeta României, care duminică, în ultima zi de concurs, a încheiat cursa pe locul şase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS