19.5 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCostică Ştefănescu: Pericolul retrogradării vine din două părţi

Costică Ştefănescu: Pericolul retrogradării vine din două părţi

Fostul căpitan al Maximei spune că Ştiinţa va avea o viaţă grea în campionat, cu atât mai mult cu cât riscă să nu obţină licenţa.
– Universitatea abordează returul din 2011 cu un lot subţiat, cu destule probleme financiare şi cu o atmosferă tensionată. Ce credeţi că se va întâmpla cu Ştiinţa în campionat?
– Aşteptăm confirmări. Să vedem dacă echipa actuală a Craiovei reuşeşte să depăşească momentele de criză de lot, asta-i o chestiune importantă pentru viitorul Ştiinţei. Mai este însă o altă problemă esenţială, criza financiară de la club. Nu este uşor să abordezi un retur cu asemenea probleme. Numai în pielea antrenorului Napoli să nu fii acum! Este evident că obiectivul Ştiinţei este evitarea retrogradării, iar meciurile care urmează sunt foarte dificile pentru olteni în contextul problemelor de care am vorbit. Am urmărit la TV amicalele din Turcia şi afirm că Napoli va fi obligat să joace cam cu acelaşi „11“, n-are multe soluţii pe banca de rezerve. Prevăd o viaţă grea pentru Craiova, le va fi greu oltenilor să se menţină în prima ligă.
– Urmează problema licenţei, alt obstacol pentru Craiova!
– Obţinerea licenţei este, într-adevăr, o mare problemă. Cu alte cuvinte, Universitatea va juca în 2011 cu o „dublă sabie“ a retrogradării deasupra capului, din punct de vedere sportiv şi al riscului de a nu obţine licenţa.

„Există multe incertitudini la Craiova“

– Toate aceste probleme critice au pornit de la declanşarea unui soi de „război“ între Piţurcă şi Mititelu. Cum îl comentaţi?
– Nu cunosc amănunte. Piţurcă are pe o parte dreptate, iar Mititelu are şi el probabil dreptatea lui, dar e greu să mă pronunţ de la distanţă, ca să spun aşa. Păcat este că această stare conflictuală a afectat foarte mult liniştea de la echipă. Jucătorii, dar probabil şi antrenorii sunt marcaţi de aceste evenimente, mai ales că perspectiva nu este una clară, roz. Există multe incertitudini la club.
– Şi Craiova reîncepe campionatul cu un meci dificil, cu Steaua…
– În prezent, Steaua are un lot superior Craiovei, iar Ştiinţa are probleme. Mi-e teamă că Steaua va câştiga pe „Ion Oblemenco“! Şi un punct este greu de obţinut de către Craiova. Este adevărat că în fotbal se pot întâmpla multe surprize, dar în acest moment pronosticul meu la derbiul Universitatea – Steaua este 2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII