15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSteaua îşi încearcă norocul pe Anfield

Steaua îşi încearcă norocul pe Anfield

Echipa antrenată de Ilie Dumitrescu porneşte cu şansa a doua la Liverpool, în faţa unei formaţii care pe teren propriu cedează foarte greu puncte.

Singura echipă românească rămasă în competiţie în Europa League, Steaua, va disputa primul meci din faza grupelor în această seară, cu Liverpool, chiar pe „Anfield Road“. „O să încerc să subordonez adversarul cât timp am mingea! O să jucăm, asta este Steaua!“, spunea Ilie Dumitrescu, antrenorul Stelei, la o conferinţă de presă. Ideile fostului atacant par mai dificil de pus în practică pe istoricul stadion din Liverpool, unde se zice că adversarul porneşte practic de la 0-1 datorită publicului, care creează o atmosferă fantastică.
Steaua are însă avantajul că a transferat câţiva jucători de la Urziceni care le-au mai povestit colegilor cum să stea în ghete pe Anfield, ialomiţenii întâlnind „cormoranii“ din Liverpool în sezonul trecut. Din păcate pentru bucureşteni, dintre foştii jucători ai Unirii, doar Apostol şi Ricardo au drept de joc, ultimul neintrând practic în calcule pentru postul de titular.
Cele două echipe, repartizate în Grupa K, s-au mai întâlnit în turul doi preliminar al Cupei UEFA în sezonul 2003-2004, atunci când trupa care-l avea pe bancă pe Gérard Houllier a reuşit să se califice mai departe, după o victorie pe Anfield cu 1-0 şi apoi un rezultat de egalitate în Ghencea (1-1).
Englezii de la Liverpool au jucat unsprezece meciuri cu echipe din România şi au reuşit să câştige de opt ori, au terminat la egalitate două partide şi au pierdut o singură dată.

Hodgson bagă rezervele

Galezul Roy Hodgson, antrenorul lui Liverpool, a anunţat că ar putea să menajeze mai
mulţi jucători la partida cu Steaua, din Liga Europa. Englezii au avut un start mai puţin reuşit în Premiership, obţinând doar 5 puncte în primele patru partide, iar Hodgson susţine că a venit momentul să le ofere un repaus unora dintre cei mai buni jucători ai săi. „Steven Gerrard e apt pentru meciul cu Steaua, dar să nu uităm că el şi Glen Johnson au avut două partide foarte importante pentru Anglia. Torres şi Reina au venit din Argentina după meciul Spaniei, aşa că va trebui să ne uităm cu atenţie la lotul nostru şi să vedem pe cine ne bazăm, pentru a le oferi câtorva dintre ei o binemeritată pauză“, a spus Hodgson. Tot în Grupa K se mai dispută în această seară partida dintre Napoli şi Utrecht.

Meciuri tari la Sevilla
şi Eindhoven

Două dintre cele mai interesante partide programate astăzi în Europa League se vor juca la Sevilla şi Eindhoven. Pe arena „Ramon Sanchez Pizhuan“, spaniolii, răniţi de eşecul din preliminariile Champions League în faţa portughezilor de la Braga, eşec ce i-a „retrogradat“ în Europa League, vor încerca să se răzbune pe francezii de la Paris Saint Germain, care încearcă de câţiva ani să revină în prim-planul fotbalului continental.
La Eindhoven, PSV va primi replica formaţiei italiene Sampdoria Genova. Olandezii nu au mai reuşit în ultimele sezoane să se remarce în competiţiile europene şi nici în campionatul Olandei. În schimb, Sampdoria se află în plină ascensiune de câţiva ani, mai ales în Serie A, unde a reuşit să lase în urmă în sezonul trecut formaţii precum Juventus sau Fiorentina.

Programul meciurilor din Europa League
Astăzi sunt programate partidele din prima etapă a fazei grupelor Ligii Europa. Iată meciurile: Grupa A: Juventus – Lech Poznan, Salzburg – Manchester City. Grupa B: Aris – Atletico Madrid, Leverkusen – Rosenborg. Grupa C: Levski – Gent, Lille – Sporting. Grupa D: FC Bruges – PAOK, Dinamo Zagreb – Villarreal. Grupa E: AZ Alkmaar – Şerif Tiraspol, Dinamo Kiev – BATE. Grupa F: Lausanne – ŢSKA, Sparta Praga – Palermo. Grupa G: AEK – Hajduk, Anderlecht – Zenit. Grupa H: Getafe – Odense, Stuttgart – Young Boys. Grupa I: Debrecen – Metalist, PSV – Sampdoria. Grupa J: Karpat Lvov – Dortmund, Sevilla – PSG. Grupa K: Liverpool – Steaua, Napoli – Utrecht. Grupa L: Beşiktaş – ŢSKA Sofia, FC Porto – Rapid Viena.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU