20.1 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRăzvane, cât mai stai?

Răzvane, cât mai stai?

Postul selecţionerului Lucescu este pus serios în pericol după remiza cu Albania, rămânerea lui pe banca naţionalei depinzând în mare măsură de meciul de mâine cu Belarus.

„Staţi liniştiţi că oricum Răzvan nu mai stă mult la naţională“, spunea Adrian Mutu în urmă cu aproximativ două săptămâni. Vorbele „Briliantului“, un jucător nebăgat în seamă de selecţioner în acest an, sunt la un pas să se adeverească. Naţionala condusă de Lucescu junior s-a împiedicat vineri la Piatra Neamţ, în primul meci din preliminariile CE 2012, de reprezentativa Albaniei (1-1), pe care Victor Piţurcă o învinsese în mandatul lui cu 6-1. Jocul haotic al echipei din finalul partidei cu albanezii, faptul că „tricolorii“ nu au fost în stare să păstreze timp de zece minute un avantaj minim pe tabelă, convocarea repetată a unor jucători slabi sau ieşiţi din formă, precum Florescu, Cociş sau Mihai Roman, au determinat până şi publicul de la Piatra Neamţ, unul paşnic şi alături de echipă de obicei, să răbufnească şi să-i ceară insistent lui Lucescu demisia. Pentru cel poreclit „băiatul lu’ tata“, urmează un meci de „a fi sau a nu fi“ pe banca naţionalei, cel de mâine, din Belarus.

Lucescu: Noi suntem primii care suferim

Selecţionerul Răzvan Lucescu a declarat după meci că el şi echipa sunt primii care suferă pentru acest rezultat. „Suntem dezamăgiţi şi suntem primii care suferim pentru acest rezultat nedrept şi neplăcut pentru noi. Din punct de vedere al dorinţei şi al atitudinii jucătorilor, nu pot reproşa nimic. Când ai ocazii de gol clare, nu prea ai ce să reproşezi pentru joc. Adversarii s-au apărat foarte bine, au fost bine organizaţi, iar noi am încercat să recuperăm cât mai des şi să îi surprindem în faza ofensivă. Am reuşit să înscriem, însă descătuşarea de după gol nu ne-a mai permis să fim atât de lucizi şi am primit un gol dintr-o lovitură liberă de la mijlocul terenului, din care adversarul nu ar fi avut voie să dea cu capul. Chivu înseamnă întotdeauna foarte mult pentru naţională. Cu siguranţă nu am fi luat gol la final cu el pe teren“, a spus Lucescu.

Hagi, Bölöni sau Dan Petrescu i-ar putea lua locul

Atât preşedintele federaţiei, Mircea Sandu, cât şi directorul executiv, Ionuţ Lupescu, susţin oficial că Răzvan Lucescu se bucură încă de tot sprijinul lor şi că nu se pune problema demiterii lui. Neoficial însă, aceştia se gândesc deja la debarcarea fostului portar, fiind mai la îndemână sacrificarea selecţionerului decât pierderea unei noi calificări la un turneu final. Pe lista posibililor înlocuitori se găsesc Gheorghe Hagi, Ladislau Bölöni şi Dan Petrescu. Primul este liber de mai mult timp şi a mai pregătit naţionala în trecut, sub comanda lui „tricolorii“ jucând spectaculos, dar neavând rezultate. Bölöni a fost demis în urmă cu câteva zile de la gruparea Al Wahda din Emiratele Arabe Unite şi a mai fost, la fel ca Hagi, selecţioner al României. Varianta Dan Petrescu, deşi la prima vedere pare puţin plauzibilă pentru că acesta se află sub contract cu Krasnodar, poate prinde contur deoarece „Bursucul“ s-a plâns de mai multe ori de atmosfera ostilă din respectivul oraş rusesc, în condiţiile în care echipa este lideră în divizia secundă. Nu este exclusă nici o variantă-surpriză, cu aducerea lui Cosmin Olăroiu sau a altui antrenor.

Rezultatele din preliminariile CE 2012

Rezultatele înregistrate vineri seară în preliminariile Campionatului European din 2012: Grupa A: Kazahstan – Turcia 0-3, Belgia – Germania 0-1. Grupa B: Armenia – Irlanda 0-1, Andorra – Rusia 0-2, Slovacia – Macedonia 1-0. Grupa C: Insulele Feroe – Serbia 0-3, Estonia – Italia 1-2, Slovenia – Irlanda de Nord 0-1. Grupa D: România – Albania 1-1, Luxemburg – Bosnia-Herţegovina 0-3, Franţa – Belarus 0-1. Grupa E: Moldova – Finlanda 2-0, Suedia – Ungaria 2-0, San Marino – Olanda 0-5. Grupa F: Letonia – Croaţia 0-3, Grecia – Georgia 1-1. Grupa G: Muntenegru – Ţara Galilor 1-0, Anglia – Bulgaria 4-0. Grupa H: Islanda – Norvegia 1-2, Portugalia – Cipru 4-4. Grupa I: Lituania – Scoţia 0-0, Liechtenstein – Spania 0-4.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII