18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEmeric Ienei: Universitatea, fără frică în Ghencea!

Emeric Ienei: Universitatea, fără frică în Ghencea!

Fost antrenor în Ghencea şi la Universitatea, Ienei a afirmat că Steaua va face o presiune puternică asupra Craiovei, dar oltenii nu trebuie să fie timoraţi.

– Cum aţi caracteriza meciul Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-0?
– N-am fost în ţară şi nu l-am văzut, aşa că nu pot face comentarii la… comentarii.
– Prefaţaţi derbiul de sâmbătă din Ghencea, Steaua – Universitatea.
– Un meci extrem de dificil pentru ambele echipe. Am o părere bună despre echipa Universitatea Craiova. Am mai dialogat noi despre subiectul acesta. Craiova mi-a dat o mare speranţă, că în România se naşte o nouă Universitate, tânără, dar foarte puternică. Nu ştiu ce se întâmplă la Craiova, că mereu intră ceva acolo!
– Revenind la întrebarea propriu-zisă: cum vedeţi acest derbi din Ghencea?
– V-am spus mai înainte, un meci extrem de disputat, în care echipa mai stăpână pe joc o să învingă. Steaua nu are deloc un joc uşor, iar fotbaliştii Craiovei nu trebuie să fie timoraţi. Steaua va face o presiune extraordinară asupra Universităţii, plus că acum vor veni mulţi suporteri în Ghencea. Reîntoarcerea suporterilor Stelei în Ghencea va fi altă presiune fantastică asupra jucătorilor Craiovei.

Ţicleanu şi Lung,
o mutare de bun augur

– La Universitatea a revenit antrenor un fost mare fotbalist al Craiovei Maxima, Aurel Ţicleanu, ce ziceţi?
– Ţicleanu este un antrenor cu o experienţă destul de bună. Ştiţi cum se spune în asemenea situaţii, că a venit o „mătură“ nouă, de la care se speră că va „mătura“ mai bine! El a fost un fotbalist spectaculos, mai aproape de fotbalul care se joacă acum în Europa şi ar vrea ca şi elevii săi de acum, jucătorii Craiovei, să evolueze ca el pentru a face performanţă cu Universitatea. Este foarte bine că la cârma tehnică a Ştiinţei sunt foşti mari jucători ai celebrei Craiova Maxima deoarece ştiu că şi Silviu Lung este în staff, ca secund cu portarii. Pe Silvică îl ştiu foarte bine, a fost căpitanul echipei naţionale la Campionatul Mondial de Fotbal din Italia 1990, eu fiind atunci selecţionerul tricolorilor. Este un antrenor de calitate şi, chiar dacă se ocupă doar de pregătirea portarilor, cred că are şi păreri despre jocul echipei în sine. Cu alte cuvinte, aducerea celor doi în staff-ul tehnic este de bun augur.
– Staff-ul Stelei este alcătuit din foşti jucători şi antrenori ai Universităţii, Piţurcă, Neagoe, Boldici…
– Toţi de calitate!
– Dumneavoastră aţi fost pentru câteva luni antrenorul Universităţii, o perioadă bună în istoria oltenilor, pe care probabil că n-aţi uitat-o.
– Sigur, aşa este, păstrez nostalgia Universităţii. Am fost primit şi tratat cu multă simpatie în Craiova, eu fiind ardelean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII