16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCiobotariu vrea schimbare Rapid(ă)

Ciobotariu vrea schimbare Rapid(ă)

Pandurii Târgu Jiu – Rapid Bucureşti
Stadion
Municipal, duminică, ora 14.00 (Digi Sport).
Formaţii probabile
Pandurii:
Mingote – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Nalaţi, Stângă, Păcurar, Stancu – Raskovic, Stromajer.
Antrenor Liviu Ciobotariu.
Rapid: Bornescu – Bozovic, M. Constantin, Iencsi, Păun – Spadacio, Matic, Lazăr, Grigorie – Ioniţă, Buga.
Antrenor Nicolae Manea.
Vor arbitra: S. Colţescu – O. Şovre, D. Mudura.

Gorjenii sunt hotărâţi să pună punct seriei negre de jocuri fără victorie, chiar dacă întâlnesc cea mai ofensivă echipă din Liga I, Rapid Bucureşti.

Pandurii Târgu Jiu, ocupanta locului 13, având cel mai slab atac din Liga I, după lanterna roşie Ceahlăul, primeşte vizita formaţiei Rapid Bucureşti, locul doi, de departe echipa cu cea mai mare forţă ofensivă a campionatului, însă gorjenii speră că vor întrerupe seria negativă de opt jocuri consecutive fără victorie. Liviu Ciobotariu a făcut apel şi la cel de-al doisprezecelea jucător, publicul, în tentativa sa de a obţine primul succes pe banca grupării gorjene. „Este un joc foarte important. Avem nevoie de sprijinul suporterilor. Jucăm acasă, vreau stadionul plin. Avem o datorie morală faţă de aceşti oameni care vin la stadion. Ne-am săturat să tot pierdem puncte. Când joci în faţa propriilor suporteri, iar jucătorii au spirit de sacrificiu, dorinţă de victorie şi cred în capacităţile lor, atunci Pandurii e favorită. Vrem să câştigăm“, a declarat tehnicianul pandurilor. Ciobotariu se confruntă cu probleme de lot, pe lângă accidentaţii Arrieta, Dedu şi Tremonti, precum şi suspendatul Murgan, are de suplinit şi lipsa de formă a unor jucători. Ciobotariu aşteaptă ca jucătorii să-şi schimbe comportamentul şi să iasă de pe teren cu fruntea sus, nu cu capul plecat, aşa cum s-a întâmplat în precedentele trei meciuri.
„Un lucru este important: chiar dacă pierzi, să ieşi cu capul sus de pe teren. Până acum n-am putut să ne privim în ochi. Au venit foarte bine aceste meciuri cu Rapid şi Timişoara pentru noi. Cred că jucătorii s-au săturat de critici şi reproşuri meritate. Jucătorii sunt afectaţi de ultimele rezultate. După meciul cu Bistriţa, unii jucători au plâns în vestiar. Ei îşi doresc să aibă rezultate. Trebuie să câştigăm primul joc şi apoi lucrurile vor sta altfel. Rapid este pe loc fruntaş. Mizez pe dăruirea fotbaliştilor şi pe faptul că jucăm acasă. Acest aspect poate duce la victorie“, a spus Ciobotariu. Pandurii Târgu Jiu a obţinut o singură victorie pe „Municipal“ contra Rapidului, scor 2-0, în sezonul trecut, cu Sorin Cîrţu pe bancă, două partide s-au terminat la egalitate şi una a fost câştigată de giuleşteni, scor 3-1.

Totuşi, se joacă!

Partida Pandurii-Rapid a fost aproape să nu se dispute din cauza unei datorii pe care gruparea gorjeană o avea către firma de impresariat SC Unic AV Sport SRL Bistriţa, administrată de Horaţiu Horoba, fiul şefului clubului Gaz Metan Mediaş, Ioan Horoba. Liga Profesionistă de Fotbal nu a programat, iniţial, partida, însă gorjenii au ajuns vineri la un acord cu respectiva societate, iar meciul cu Rapid se va disputa conform programului stabilit.
„Astăzi (vineri – n.r.), la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, am avut o întâlnire în care am semnat împreună cu Horaţiu Horoba, reprezentantul firmei SC Unic AV Sport SRL, un act prin care se reeşalonează plata datoriilor clubului nostru, iar ca urmare a acestui act LPF a luat decizia ridicării sancţiunii de neprogramare a Pandurilor la meciurile din Liga I. Suporterii noştri pot sta liniştiţi, meciul cu Rapidul se joacă, iar noi îi aşteptăm duminică în număr cât mai mare la stadion pentru ca împreună să reuşim să depăşim acest moment mai greu şi să obţinem victoria pe care o dorim de atâta vreme“, a declarat pentru sportingorj.ro secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi.
Pandurii datorează 500.000 de lei, sumă neconfirmată de gorjeni, către firma de impresariat în contul transferului lui Mădălin Popa de la Gloria Bistriţa, fotbalist care nu a apucat să debuteze, deşi se află de aproximativ doi ani la Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS