16.2 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, în pericol de retrogradare

Pandurii, în pericol de retrogradare

Pandurii Târgu Jiu este ameninţată de şefii FRF şi LPF, Mircea Sandu, respectiv Mitică Dragomir, cu dezafilierea după ce Marin Condescu i-a atacat public pe cei doi capi ai fotbalului românesc.

Comitetul Executiv al FRF va supune la vot, la sfârşitul lunii septembrie, excluderea clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu din Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal pentru că refuză să renunţe la acţiunile din instanţele civile în cazul jucătorului Ilie Iordache. Şeful grupării gorjene, Marin Condescu, îl acuză pe Mircea Sandu că a dispus, în numele Comitetului Executiv, să elibereze cartea verde a fotbalistului Ilie Iordache, aflat în conflict cu clubul Pandurii, activând astfel clauza de un milion de euro din contractul semnat între Dinamo şi Pandurii privind unele despăgubiri în cazul în care Iordache pleacă liber de contract din vina gorjenilor.
Membrii Comitetului Executiv susţin însă că nu s-a luat nici o hotărâre în cazul „Ilie Iordache“, raportul de şedinţă fiind semnat doar de Mircea Sandu. „În Comitetul Executiv s-a discutat despre cazul Pandurii – Ilie Iordache, dar nu s-a luat nici o hotărâre. O pot confirma şi ceilalţi membri şi există şi înregistrarea audio. Oricum, acest for nu avea nici o calitate să judece această speţă“, a declarat Dumitru Costin, care face parte din Comitetul Executiv, ca reprezentant al sindicatului jucătorilor, AFAN.   
Preşedintele clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, susţine că gruparea gorjeană nu a iniţiat acţiuni în instanţă decât în conformitate cu statutul FRF: „Niciodată clubul Pandurii Târgu Jiu nu a iniţiat alte acţiuni în instanţă decât cele conforme cu art. 57 din Statutul FRF. Nu avem ce acţiuni să ne retragem pentru că nu am iniţiat alte acţiuni decât cele referitoare la relaţiile de muncă“. Marin Condescu a mai precizat că orice decizie luată de comisii în cazul Iordache va fi atacată la TAS: „Orice decizie care va fi luată de comisii în ceea ce priveşte cazul Iordache va fi atacată la TAS. Deocamdată, este în vigoare Hotărârea nr. 476/19.05.2009 a Camerei Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul FRF, care a suspendat punerea în executare a deciziei CAF nr.77/03.04.2009“. Demersul pandurilor în instanţele civile este legal, lucru confirmat şi de secretarul general al FRF, Adalbert Kassai: „În cazul litigiilor în privinţa contractelor dintre jucător şi cluburi, se poate merge şi în instanţele civile“.

Dragomir: Nu ne speriem de domnul Condescu

Preşedintele Ligii Profesi-oniste de Fotbal, Dumitru Dra-gomir, a declarat că sindicatele doresc răul fotbalului şi că prin reprezentanţii săi – Marin Condescu şi Dumitru Costin – vor „să încalece FRF şi LPF“. „În ultimul timp au avut loc atacuri fără precedent din partea sindicatelor asupra fotbalului. După ce ani de zile am trecut prin furcile caudine ale unor lideri de sindicat, dând ţara înapoi cu peste 20 de ani, unii şi-au făcut averi, iar alţii au ajuns prin parlament. Noi i-am lăsat în pace. Ei pe noi nu. Acum, sindicatele vor să pună mâna chiar şi pe fotbal şi să se aleagă praful şi de activitatea asta care mai merge în România. Eu consider că atât domnul Costin, cât şi domnul Condescu sunt lideri de sindicat descurcăreţi. Pentru că dacă au făcut atâta avere şi au păcălit atâţia oameni înseamnă că sunt deştepţi. Deci, am o impresie bună despre ei, să zic aşa. Dar rezerva pe care am avut-o faţă de sindicate a ieşit acum la suprafaţă precum uleiul deasupra apei. La o emisiune TV, membrii de sindicat au produs un circ ieftin, iar mai apoi, unii dintre ei, nu mai dau nume, au venit să-mi spună că şi-au pus preşedinte la nu ştiu ce comisie parlamentară care ne va curăţa pe mine şi pe Mircea Sandu. Eu am fost parlamentar şi ştiu că parlamentul nu face abuzuri şi că acolo sunt oameni onorabili. Acest gen de a ne speria pe noi, cei din fotbal, poate a funcţionat în decursul anilor, dar la LPF nu are efect. Pentru că noi ne înconjurăm de jurişti. Dar nu ne speriem nici de domnul Costin, nici de domnul Condescu şi nici de procese“, a explicat Dragomir. Acesta a ţinut să dezmintă acuzaţiile lui Condescu, conform cărora „comisiile LPF sunt ilegale şi de tip mafiot“, iar amenda de 300.000 de lei şi suspendarea de un an dictate împotriva preşedintelui pandurilor sunt regulamentare. „Domnul Condescu a spus că toate cele trei comisii ale LPF sunt structuri mafiote şi sunt în afara legii. Noi nu încălcăm legea. Noi, cât suntem în viaţă, ne acoperim de hârtii, după ce murim îi punem pe alţii să arunce pământ pe noi. Dar, din punct de vedere al Legii 69, al convenţiei cu FRF şi al statutului, LPF este cea care deţine comisiile jurisdicţionale“, a afirmat oficialul LPF.

Condescu, „sponsorul“ Ligii I

Dacă va achita amenda de 300.000 de lei, Marin Condescu va deveni unul dintre „sponsorii“ echipelor din Liga I, banii din penalităţi urmând să se întoarcă la echipele disciplinate ale primului eşalon. „Liga Profesionistă de Fotbal nu se pricopseşte cu aceşti bani din penalităţi. Aceste sume provenite din penalităţile pe care le dau comisiile se vor întoarce la cluburi, aşa cum s-au întors şi în alţi ani. Beneficiare vor fi însă mai mult cluburile care nu vor fi sancţionate, pentru că nu plătesc. Domnul Condescu şi clubul Pandurii vor avea parte de banii lor, dar cei care n-au făcut abateri tot din banii lor vor primi. LPF nu foloseşte aceşti bani pentru salarii sau altceva, exceptând poate salariile membrilor comisiilor. Şi poate nici asta. Deci, aceşti bani se vor întoarce la cluburi, dar se vor da în mod egal“, a adăugat Dragomir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII