19.4 C
Craiova
duminică, 26 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCîrţu: Nu mă mai interesează Vasilache

Cîrţu: Nu mă mai interesează Vasilache

Mijlocaşul pandurilor, Ciprian Vasilache, nu mai intră în vederile antrenorului Sorin Cîrţu în acest sezon, după ce fotbalistul a refuzat să facă deplasarea la Ploieşti, pretinzând că este accidentat.

Ciprian Vasilache, care este în ultimul an de contract cu Pandurii Târgu Jiu, are şanse infime să mai evolueze sub comanda lui Sorin Cîrţu în acest sezon. Relaţiile dintre Vasilache şi tehnician s-au deteriorat ireparabil chiar înaintea plecării spre Ploieşti, atunci când fotbalistul a pretins că este accidentat. Ecografia cerută de Cîrţu a identificat o mai veche problemă medicală, o pubalgie tolerată de Ciprian Vasilache în cantonamentul de vară. „Sorinaccio“ susţine că relaţia cu Vasilache s-a stricat în timpul stagiului din Austria, totul culminând cu refuzul de a face deplasarea la Ploieşti.
„Cu Ujpest am avut o ieşire care nu se cade. L-am chemat la mine şi mi-am cerut scuze pentru atitudinea pe care am avut-o. E o chestie pe care nu trebuia să o fac. În Austria i-am transmis că pe mine nu mă interesează discuţiile pe care jucătorul le are cu Condescu în privinţa banilor. Să nu mai vobească în cadrul echipei de problemele lui. I-am spus: «Rezolvă-ţi problemele şi vino la echipă pentru că nu mai vreau să văd figuri». Au mai fost nişte discuţii legate de tactică. În meciul cu Denizlispor au fost patru-cinci faze de superioritate de care el şi-a bătut joc. L-am schimbat la pauză, iar pe ceilalţi titulari mai târziu, ca să-i dau peste nas. În meciul cu Apollon l-am întrebat dacă a înţeles semnalul cu Denizlispor. A răspuns afirmativ. A sărit pe unul pe teren, i-am atras atenţia să se potolească. Peste câteva minute, a sărit pe altul şi a început bătaia. L-am schimbat. Nu i-a convenit. În meciul cu Hapoel Haifa l-am pedepsit şi nu l-am băgat titular. Când a intrat, lua mingea şi nu o dădea la nimeni. L-am lăsat să joace aşa cum a vrut el, adică nimic. Acum a simţit că nu joacă la Ploieşti şi s-a dat accidentat. A acuzat o pubalgie. Şi în timpul turneului a avut chestia asta. A făcut ecografie şi era exact ce am bănuit“, a rememorat Cîrţu disensiunile cu Vasilache.
Verdictul antrenorului este tranşant: „Nu mă mai interesează Vasilache. Nici dacă face antrenament, dacă nu face, dacă e apt de joc. E cea mai gravă abatere să refuzi să participi la un joc oficial. Vasilache a fost jucătorul pe care mi l-am dorit cel mai mult din lista cu disponibilizaţi vehiculată de presă şi acest lucru i l-am transmis şi lui. Unii au înţeles greşit apropierea asta a mea, de-aia e bine ca fiecare să-şi vadă de treaba lui“, a concluzionat Cîrţu.

Rezultat mulţumitor

Învingătoare în meciul de debut, pentru prima dată de la promovarea în Liga I, Pandurii Târgu Jiu nu a convins, însă, prin joc. Antrenorul Sorin Cîrţu a găsit, totuşi, circumstanţe atenuante echipei sale în succesul cu Astra Ploieşti, scor 1-0.
„Au fost câteva impedimente mari de tot, căldura, oboseala după deplasările din Austria, faptul că suntem la început şi nu avem o stare de antrenament de 100%. Ne-am asumat un anumit risc, ne-a ieşit. M-au interesat cele trei puncte şi le-am luat. Sunt mulţumit de puncte, de joc, nu trag nişte concluzii pentru că este primul meci oficial“, a precizat Cîrţu.
Acesta a apreciat forţa de grup a pandurilor şi faptul că elevii săi au respectat, în mare, indicaţiile tactice. „Mi-au plăcut unitatea de grup şi faptul că au respectat ceea ce le-am cerut la pregătirea jocului. A fost un examen mare de voinţă, mai ales în prima repriză. Le-am cerut să apeleze la experienţa şi maturitatea lor, pe asta am mizat, pe o conservare a balonului în cadrul posesiei, să nu implice zeci de acţiuni care să te epuizeze. Am jucat destul de economicos şi am rezistat, mai ales că aveam foarte mulţi jucători în echipă pentru care e primul lor meci de 90 de minute“, a mai spus tehnicianul.

Lazic s-a înţeles
cu Pandurii

Mijlocaşul sârb Predrag Lazic, fost component al formaţiei CS Otopeni în sezonul trecut, se pregăteşte de ieri la Târgu Jiu, sub comanda lui Sorin Cîrţu. Liber de contract, Lazic s-a înţeles cu Pandurii Târgu Jiu, iar în această săptămână va semna şi contractul de joc. După ce s-a descotorosit de supraponderalul atacant brazilian Andre Nunes, noua achiziţie este pe placul  tehnicianului Sorin Cîrţu.
„Lazic joacă mijlocaş dreapta, mijlocaş stânga şi al doilea atacant. E de tipul lui Tremonti. Aşa cum îl ştiu şi din discuţiile pe care le-am avut cu Martinovic, Lazic e un jucător muncitor, cu tehnică în regim de viteză. E dezavantajat puţin de fizic, dar are viteză bună“, a spus Cîrţu. Predrag Lazic are 27 de ani, 1,68 m şi a mai evoluat în cariera sa la Partizan Belgrad, FK Bezanija şi OFK Belgrad, la ultimul club fiind coechipier cu fundaşul pandurilor, Novak Martinovic. Suporterii pandurilor ar putea să-l vadă la lucru pe fotbalistul sârb miercuri, în amicalul de la Târgu Jiu, de la ora 19.00, cu gruparea de Liga a II-a FC Drobeta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS