16.2 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEvans, reconfirmat la Energia

Evans, reconfirmat la Energia

Câţiva jucători ai divizionarei A de baschet masculin, Energia Rovinari, şi-au reluat pregătirile cu secundul Laurenţiu Răuţ, iar după 15 august este aşteptat la Târgu Jiu şi „principalul“ Theo Evans, împreună cu noile achiziţii.

Reprezentanţii principalului finanţator al echipei de baschet masculin Energia Rovinari, Complexul Energetic Rovinari, şi-au impus punctul de vedere în disputa cu Victor Ponta şi l-au reconfirmat pe americanul Theo Evans în funcţia de antrenor principal pentru sezonul 2009-2010. Ponta, din calitatea sa de preşedinte executiv, l-ar fi preferat pe Mladen Ostojic, fost tehnician la Rapid, în ciuda faptului că americanul avea deja semnat un contract cu gruparea gorjeană. Energia Rovinari se va reuni luni sub comanda secundului Laurenţiu Răuţ, însă jucătorii români confirmaţi pentru campionatul următor, Rareş Apostol, Daniel Ilie, Constantin Amărghioalei şi Radu Stroescu, se pregătesc deja la Târgu Jiu. Clubul poartă negocieri pentru achiziţionarea încă unui sportiv român de valoare, însă identitatea acestuia rămâne secretă.
Theo Evans se va alătura echipei după 15 august împreună cu Porter Troupe şi noile achiziţii. Kevin Tyner, de la Vancouver Volcanoes, Brandon Cole sau Justin Griffin sunt numele vehiculate, primul dintre ei fiind sigur de transferul său la Energia. „Evans este un antrenor foarte bun. Am încredere totală în el şi îmi place foarte mult sistemul său de joc. Evoluez pentru el de ceva timp şi ştiu că întotdeauna am avut sezoane excelente. De abia aştept să joc pentru Energia şi voi face tot posibilul pentru a aduce victoria pentru echipă. Am auzit multe lucruri despre echipă şi despre oraşul Târgu Jiu de la colegul meu Porter Troupe şi de la alţii. Mă aştept să luptăm pentru titlu. Am auzit că avem susţinere deosebită din partea publicului şi cred că vom avea jucători de valoare şi o echipă care să se ridice la cel mai înalt nivel în Divizia A“, a declarat Tyner pentru numaibaschet.ro.

Terenuri de 70.000
de euro

Clubul CS Pandurii Târgu Jiu, susţinut de municipalitate, a demarat amenajarea a două terenuri de baschet în incinta Complexului Sportiv Municipal, investiţia ridicându-se la 70.000 de euro. Suprafaţa de joc este din material sintetic, iar terenurile vor beneficia de panouri performante şi de instalaţie de nocturnă. Conducătorii clubului CS Pandurii speră ca până duminică firma constructoare să finalizeze montarea celor două terenuri, iar acestea să fie date în folosinţă săptămâna viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS