16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSteluţa Luca este căpitan la Oltchim

Steluţa Luca este căpitan la Oltchim

Elevele lui Voina au plecat la Constanţa pentru primul cantonament.

Conducerea Clubului Sportiv Oltchim a avut o întâlnire cu tehnicienii şi cu handbalistele echipei campioane, prilej cu care s-au tratat obiectivele şi s-a semnat noul regulament de ordine interioară. Handbalistele antrenate de Radu Voina au fost informate că obiectivele sunt cucerirea titlului naţional şi a Cupei României, în cazul în care această competiţie se va disputa, şi accederea în finala Ligii Campionilor Europeni. De asemenea, s-a stabilit ca banderola de căpitan să fie preluată de la Luminiţa Huţupan Dinu, retrasă din activitate, de Steluţa Luca, decanul de vârstă al campioanei României. Când va lipsi Steluţa, Valentina Ardean Elisei va fi căpitan. Steluţa Luca a declarat că nu va reveni asupra deciziei de a se retrage de la echipa naţională de handbal feminin, chiar dacă este antrenată şi la club de selecţionerul Radu Voina: „Din punctul meu de vedere, capitolul naţională este închis. M-am retras oficial la Trofeul Carpaţi de anul trecut şi nu voi reveni asupra deciziei. Mi-a fost greu să mă despart de naţională, îmi este în continuare greu, dar asta este viaţa. Mă voi concentra numai asupra meciurilor Oltchimului. Are cine să mă înlocuiască la naţională“. Luca a mai spus că nimeni nu ar fi putut să o convingă să joace pentru altă naţională decât cea a României: „Indiferent ce propuneri aş fi primit, eu nu acceptam niciodată să joc decât pentru România. Fiecare convocare a fost pentru mine o adevărată mândrie şi nu m-aş fi simţit în largul meu să joc pentru altă ţară. Nu condamn pe nimeni. Să nu se înţeleagă greşit, dar aşa sunt eu“. Steluţa Luca s-a născut pe 20 aprilie 1975 şi a debutat în echipa naţională în 1992. Ea a reuşit şapte participări consecutive la Campionatele Mondiale, patru la Campionatele Europene şi una la Jocurile Olimpice (Sydney – 2000). Handbalista, care a jucat 206 meciuri pentru România, are în palmares un titlu de campioană mondială de tineret (1995) şi este vicecampioană mondială de senioare (Rusia – 2005).

„Ne adaptăm la situaţia de criză“

Preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, spune că şi la Vâlcea se simte criza financiară: „În acest sezon, lotul va fi format din 22 de jucătoare, dintre care una este însărcinată, Tereza Tamaş Pâslaru, faţă de campionatul trecut în care am avut un lot de 26 de handbaliste. La perioada de criză prin care trece sportul românesc, implicit şi handbalul feminin, trebuie să ne adaptăm şi noi“.

Au plecat la mare

Handbalistele de la Oltchim au terminat prima parte a pregătirilor din această vară, antrenamentele de readaptare la efort, de la Râmnicu Vâlcea. Ieri-dimineaţă, elevele lui Radu Voina au plecat la Constanţa pentru primul cantonament centralizat al verii. Campioanele au fost cazate la Hotelul Sport, acolo unde vor sta până pe 21 iulie. În această perioadă se va lucra şi la capitolul fizic, şi la cel tactic, dar Oltchim nu va juca meciuri amicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS