16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii vor să producă surpriza

Craiovenii vor să producă surpriza

Jucătorii de la CS Universitatea Craiova debutează astăzi la turneul de baraj pentru promovarea în Liga Naţională. În cursa pentru cele două locuri, care duc în prima divizie, mai sunt alte trei echipe, SCM Rom Cri Braşov, CSM Satu Mare şi Uztel Ploieşti.

Echipa masculină de handbal CS Universitatea Craiova, pregătită de Paul Stuparu şi Cătălin Popescu, participă începând de astăzi şi până duminică la turneul de baraj pentru promovarea în Liga Naţională, găzduit de sala „Nicolae Grigorescu“ din Bucureşti.
Oltenii întâlnesc astăzi, în meciul inaugural al turneului, programat de la ora 16.00, pe SCM Rom Cri Braşov, echipă care a câştigat seria A din Divizia A, la o diferenţă de nouă puncte faţă de formaţia de pe locul doi, CSM Focşani. Tot astăzi, de la ora 18.00, se întâlnesc Uztel Ploieşti şi CSM Satu Mare.
Mâine, CS Universitatea evoluează cu CSM Satu Mare, de la ora 15.00, iar de la 17.00, se înfruntă echipele din Braşov şi Ploieşti. Duminică, craiovenii vor evolua în compania rivalei de-o viaţă, Uztel Ploieşti, de la ora 11.00, iar în ultimul joc al turneului, de la ora 13.00, se întâlnesc Satu Mare şi Braşov.
Doar primele două clasate vor promova în Liga Naţională. Partidele vor fi conduse de brigăzi purtătoare de ecusoane internaţionale.
Delegaţia craioveană, formată din cei doi antrenori şi 16 handbalişti (Păun, Trancă, Bistrian, Cordescu, Pavel, Ruseanu, Arsene, Bîrlogeanu, Pascu, Dodon, Şerban, Niţu, Târnă, Mincan, Mărgineanu şi Rouă) a ajuns ieri în Capitală, jucătorii efectuând un antrenament de acomodare.
„După un an de muncă,
ne-am văzut împlinit visul de a participa la turneul de baraj. Urmează pentru noi nişte jocuri grele, cu adversari redutabili, dar sper să obţinem rezultate bune. Atuurile noastre sunt tinereţea şi ambiţia“, a declarat antrenorul principal al CS Universitatea, Paul Stuparu.

Adversarele sunt
optimiste

Liviu Paraschiv, antrenorul echipei SCM Rom Cri Braşov, prima adversară a craiovenilor, spune că braşovenii au avut noroc la tragerea la sorţi. „Neapărat trebuie să începem turneul cu o victorie în faţa Craiovei, formaţie considerată de majoritatea specialiştilor cea mai slabă de la acest turneu. Sâmbătă, cu Uztelul, va fi un meci de care pe care, o adevărată finală! La acest turneu de baraj va conta foarte mult forma de moment a fiecărei echipe“, a spus Paraschiv pentru un ziar local din Braşov.
Şi cei de la Uztel Ploieşti sunt foarte optimişti şi consideră că mai au de trecut „un singur hop, adică turneul pentru a reveni în Elită, în Liga Naţională“, în timp ce oficialii clubului CSM Satu Mare au apelat la ajutorul divin, aducând un preot la sală să facă o scurtă slujbă, pentru a-i sfinţi pe jucători şi a-i îmbărbăta înaintea dificilului examen, turneul de baraj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS