18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCSU Asesoft şi-a confirmat supremaţia în baschet

CSU Asesoft şi-a confirmat supremaţia în baschet

Echipa masculină de baschet CSU Asesoft Ploieşti îşi continuă dominaţia în campionatul românesc. Prahovenii au devenit sâmbătă seară pentru a şasea oară consecutiv campioni ai României, învingând în finală pe Elba Timişoara, cu scorul general de 3-0. CSU Asesoft s-a impus sâmbătă pe teren propriu, cu scorul de 80-66, în meciul trei al finalei, după ce în precedentele câştigase cu 79-71 şi 90-82.
Formaţia pregătită de Vladimir Arnautovic a reuşit să câştige al şaselea titlu consecutiv după cele din 2004, 2005, 2006, 2007 şi 2008. De asemenea, tot în aceeaşi perioadă, Asesoft a reuşit să îşi adjudece şi Cupa României.
„Cred că experienţa a făcut diferenţa între noi şi Timişoara. Este al patrulea event pentru mine şi sunt foarte bucuros. A fost un sezon lung. Suntem obosiţi, dar foarte fericiţi că ne-am îndeplinit obiectivele“, a declarat la finalul meciului, jucătorul ploieştean Cătălin Burlacu.
La rândul său, antrenorul echipei Asesoft, Vladimir Arnautovic, a declarat: „Am câştigat acest titlu pentru că am avut jucători mai valoroşi. Timişoara este o echipă bună, dar nu suficient de puternică pentru a ne învinge. Meciul cu Sibiul a fost mai greu, dar merităm acest titlu pentru că am avut un sezon bun şi ne-am impus în meciurile decisive, cum au fost şi cele din Final Four din Cupa României“. În partida de sâmbătă de la Ploieşti, Darius Hargrove a fost principalul finalizator pentru campioana României cu 16 puncte. Virgil Căruţaşu a izbutit 15 puncte şi 16 recuperări, iar Rashard Griffith a totalizat 13 puncte şi şase recuperări. De cealaltă parte, Milos Pesic a izbutit 17 puncte, trei recuperări şi două pase decisive, fiind principala ameninţare pentru formaţia pregătită de Vladimir Arnautovic. În finala mică a Diviziei A masculine, CSU Sibiu a învins sâmbătă pe CS Otopeni, scor 94-83, şi conduce cu scorul general de 2-1.
Finalele Diviziei A masculine se dispută după sistemul cel mai bun din cinci partide.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS