18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBadea: Suntem realişti, pornim cu şansa a patra

Badea: Suntem realişti, pornim cu şansa a patra

Directorul CS Universitatea Craiova, Pavel Badea, spune că echipa masculină de handbal, calificată la turneul de baraj, are şanse mici să promoveze în Liga Naţională.

 

După ce handbaliştii de la CS Universitatea Craiova au câştigat şi matematic seria D a Diviziei A, Pavel Badea, directorul clubului mai sus-amintit, a vorbit ieri despre obiectivele echipei la turneul de baraj, programat în perioada 28-31 mai, la Bucureşti, acolo unde formaţia pregătită de Paul Stuparu şi Cătălin Popescu va înfrunta alte trei echipe, SCM RomCri Braşov, Uztel Ploieşti şi CSM Satu Mare, câştigătoarele din celelalte trei serii ale Diviziei A.

Badea crede că jucătorii olteni pornesc cu şansa a patra la turneul de promovare, dacă facem o comparaţie cu bugetul contracandidatelor: „Două echipe, Ploieşti şi Satu Mare, sunt de patru-cinci ori mai sus decât noi din punct de vedere al bugetului. Şi Braşovul are un buget mai mare decât al nostru. Au susţinere privată, au adus cinci jucători noi în iarnă. Pornim cu şansa a patra din punct de vedere financiar, dar din punct de vedere sportiv eu sunt optimist. Avem o echipă care joacă de ceva timp împreună, copii care au sânge oltenesc".

Fostul fotbalist al Ştiinţei şi-ar dori ca handbaliştii craioveni să producă surpriza la turneul din Capitală: „E mai bine să obţii mai mult decât
ţi-ai propus decât să pleci cu gânduri mari şi să nu reuşeşti. Noi sperăm să fim buturuga mică şi să răsturnăm carul mare. Important este dacă suntem în stare să răsturnăm acel car".

 

„Ne ştim posibilităţile“

 

Preşedintele clubului universitar a recunoscut că pentru anul acesta nu era stabilit ca obiectiv promovarea: „Obiectivul era clasarea în primele două echipe din serie. Şi dacă nu mergeam la turneu, locul doi era o clasare bună. La anul aveam ca obiectiv accederea în Liga Naţională, dar faptul că am ajuns mai devreme demonstrează că am făcut achiziţii bune, că ele au dat rezultate. E o echipă care are potenţial şi viitor".

De aceea, dacă echipa nu va promova nu va fi un dezastru, susţine Badea: „Nu este un capăt de ţară dacă nu promovăm, pentru că ne ştim posibilităţile. Dacă ne-am duce în Ligă, ne-am crea pentru anul viitor o mare responsabilitate şi o obligaţie, totodată, pe care ne-ar fi greu să le ducem la bun sfârşit fără ajutorul primăriei".

Şi totuşi, în cazul în care handbaliştii de la CS Universitatea ar promova, Pavel Badea ar avea nevoie de sprijin financiar pentru echipă: „Suntem un club care aparţine de Ministerul Educaţiei, club sărac, care nu va putea intra în concurenţă cu echipe private. Este destul de greu să ţinem echipa, pentru că deja avem un buget cu 40 la sută mai mic decât în 2008, iar eu am punctajul făcut în funcţie de performanţe. Echipa de handbal masculin ia 40 la sută din buget. Este puţin pentru a se face performanţă, dar este mult pentru posibilităţile clubului. Toate celelalte secţii trebuie să se descurce cu 60 la sută. În ţară, 90 la sută dintre cluburile universitare nu au sporturi de echipă. Totuşi, dacă băieţii vor reuşi să promoveze acum, probabil vor veni şi resursele financiare. Ar fi chiar ruşinos ca un oraş precum Craiova să nu ţină o echipă de handbal în Liga Naţională".

 

„SCM poate prelua şi această echipă“

 

Tot în eventualitatea în care handbaliştii vor promova încă de acum, Badea consideră că în baza protocolului de colaborare încheiat acum doi ani cu Sport Club Municipal (SCM) Craiova, clubul condus de Nicu Stoian poate prelua fără probleme şi echipa de handbal masculin: „Avem forma legală prin care SCM, dacă ar dori să ia echipa de handbal masculin, ar putea să o facă, în baza contractului de asociere, obiectivul fiind acela de a susţine echipele de handbal, baschet şi volei. Nu ştiu ce i-ar împiedica, dacă ar dori să facă acest pas, având în vedere că echipa este formată din sportivi craioveni".

Fără primă de obiectiv

 

Jucătorii craioveni au preferat să nu aibă pentru acest sezon primă de obiectiv, ci premiere după fiecare victorie şi, bineînţeles, salariul lunar, în funcţie de valoarea contractului fiecăruia. „Băieţii
şi-au luat prima de victorie, în 48 de ore după fiecare meci. Nu avem stipulat în contract să îi premiem de două ori şi pentru victorie, şi pentru obiectiv. Este mai avantajos pentru ei să fie premiaţi când bat. Toţi sunt studenţi, era o sursă de venit. Ne-a fost foarte greu uneori, dar ne-am ţinut de cuvânt. De când am venit la conducerea clubului, mi-am impus să respect clauzele din contractele jucătorilor şi antrenorilor. În momentul în care nu vom fi în stare să onorăm contractele pe care le-am semnat, ne vom da deoparte, vom lăsa pe alţii să gestioneze situaţia", a încheiat Badea.

Până la turneul de baraj, jucătorii pregătiţi de Paul Stuparu şi Cătălin Popescu mai au de disputat un meci, din ultima rundă. Florin Pavel şi colegii săi vor întâlni sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 10.00, pe Romvag Caracal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII