16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRaluca Dumitraşcu pleacă în Polonia

Raluca Dumitraşcu pleacă în Polonia

Judoka Raluca Dumitraşcu, legitimată la CSM-LPS „Petrache Trişcu" Craiova, a fost convocată la lotul naţional al României (junioare), care la sfârşitul acestei luni va participa la un puternic turneu internaţional în Polonia.

Antrenorul sportivei, Mihai Voinea, spune că turneul va fi un test util pentru Raluca: „Vom vedea cum stă cu pregătirea înainte de participarea la Campionatul European, din luna iunie şi apoi la Campionatul Mondial. Turneul este extrem de puternic, reuneşte sportivi valoroşi chiar şi din afara Europei, şi poate fi comparat cu una dintre competiţiile de anvergură".

În Polonia ar trebui să meargă încă o sportivă de la CSM-LPS, care se pregăteşte pentru Europene, Amalia Doană (categoria 44 de kilograme), dar Federaţia Română de Judo nu a acceptat să suporte cheltuielile şi pentru ea. „Nu sunt bani la Federaţie. Ei plătesc cheltuielile doar pentru câţiva sportivi, cu şanse mari la o medalie la Europene, iar o deplasare pe cheltuiala clubului este exclusă", a explicat Voinea.

La ultimul concurs la care au luat startul, finala campionatelor naţionale şcolare, de la Sibiu, sportivii de la CSM-LPS Craiova au obţinut o salbă de medalii. Raluca Dumitraşcu a câştigat detaşat titlul de campioană naţională la categoria 48 de kilograme, Amalia Doană (44 de kilograme) şi Adrian Nicola (90 de kilograme) au luat medalie de argint, iar Larisa Staicu (57 de kilograme), Roxana Ciobanu (63 de kilograme) şi Simona Bălan (70 de kilograme) au intrat în posesia bronzului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS