16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCS Universitatea Craiova, tot mai aproape de baraj

CS Universitatea Craiova, tot mai aproape de baraj

Handbaliştii craioveni au câştigat derbiul seriei cu HC Arad, scor 31-30, şi au şanse foarte mici să rateze participarea la barajul de promovare în Liga Naţională.

 

Echipa masculină de handbal CS Universitatea Craiova s-a impus sâmbătă, la un gol diferenţă, scor 31-30 (15-13), în faţa formaţiei HC Arad, în derbiul seriei D a Diviziei A, disputat în Sala Sporturilor din Arad.

În urma acestui succes, oltenii s-au distanţat la trei puncte în fruntea seriei şi, cu trei etape înainte de finalul campionatului, au şanse foarte mari să participe la turneul de baraj pentru promovarea în Liga Naţională (29-31 mai). Se ştiu celelalte trei echipe calificate: SCM Braşov, Uztel Ploieşti şi CSM Satu Mare.

 

Eliminări pe bandă rulantă

 

Partida de la Arad a fost echilibrată, extrem de disputată, iar de multe ori s-a jucat dur, la limita regulamentului. Cei doi arbitri de Ligă Naţională, Marta şi Hendrea, au dictat destule eliminări, chiar şi un cartonaş roşu, în prima parte, jucătorul descalificat fiind craioveanul Arsene. „Arbitrajul a fost ciudat. În minutul 10, Mincan avea deja două eliminări de două minute şi, drept urmare, nu l-am mai putut folosi decât în faza de atac. În plus, Arsene a luat cartonaş roşu în minutul 16, deşi nu se impunea aşa ceva. Brigada de arbitri a dictat în total pentru noi 18 minute de eliminări şi doar opt pentru echipa din Arad, trei lovituri de la şapte metri pentru noi şi 13 pentru gazde", a explicat ieri antrenorul Paul Stuparu.

 

Buni în apărare

 

După prima repriză, jucătorii olteni, pregătiţi de Paul Stuparu şi Cătălin Popescu, aveau un avantaj de două goluri, scor 15-13, ceea ce le-a permis să evolueze cu mai mult calm în partea a doua. CS Universitatea a condus mult timp, la o diferenţă de unu-două goluri, dar HC Arad a reuşit să egaleze în dese rânduri, 17-17 (‘36), 20-20 (‘39), 22-22 (‘46), 26-26 (‘52). În ultimele minute de joc, handbaliştii din Bănie, superiori la circulaţia mingii, s-au desprins decisiv, iar în minutul 59, conduceau cu scorul de 31-28. Gazdele au mai marcat două goluri într-un minut, dar a trebuit să se recunoască învinse la final, scor 30-31. „Băieţii au avut o dorinţă deosebită de a învinge şi au reuşit. Remarc evoluţia bună a întregii echipe. S-au descurcat în apărare, interceptând câteva mingi. Ruseanu a înscris doar două goluri, deoarece a făcut întindere în prima repriză şi a jucat accidentat tot meciul", a adăugat Stuparu.

Pentru CS Universitatea au evoluat: Bistrian, Trancă – Mărgineanu (1), Ruseanu (1), Bârlogeanu (3), Cordescu (5), Şerban (1), Pavel (11), Tîrnă (1), Roauă (2), Arsene (1), Mincan (5) şi Păun.

În runda viitoare, programată pe 9 mai, CS Universitatea va juca acasă cu Universitatea LPS Timişoara, iar HC Arad va întâlni în deplasare HC Delignit Mehedinţi. Partida Romvag Caracal – Unirea Sânnicolau Mare s-a disputat în devans şi s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 32-27. Ulterior, Romvag Caracal a câştigat cu 10-0 la „masa verde", deoarece Unirea Sânnicolau Mare a folosit jucători care nu au respectat cerinţele de vârstă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII