19.2 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNu vă faceţi de râs şi în Austria!

Nu vă faceţi de râs şi în Austria!

Austria – România

Stadion „Woerthersee“, Klagenfurt, astăzi, ora 21.30 (Pro TV)

Formaţii probabile:

România: Lobonţ – Contra, Goian, Tamaş, Raţ – Cociş, Rădoi, Tănase – Nicoliţă, Marica, Mutu. Antrenor: Victor Piţurcă.

Austria: Schranz – Schiemer, Proedl, Stranzl, Pogatetz – Scharner, Standfest, Saeumel, Ivanschitz – Arnautovic, Hoffer. Antrenor: Dietmar Constantini.

România păstrează şanse minime de calificare la CM 2010, iar meciul de la Klagenfurt cu selecţionata condusă de Dietmar Constantini nu ne poate aduce mari speranţe, nici chiar în cazul unei victorii a tricolorilor.

 

Naţionala antrenată de Victor Piţurcă va disputa în această seară, la Klagenfurt, un meci cu Austria, care poate conta doar pentru palmares, având în vedere că şansele la calificarea la Campionatul Mondial din 2010 sunt minime, după dezastrul cu Serbia de la Constanţa. În cazul în care tricolorii nu-şi vor asigura nici în această partidă victoria, nu este exclusă demisia sau demiterea selecţionerului, găsit vinovat aproape de toată lumea pentru eşecul cu Serbia.

De partea cealaltă, Austria va avea pe bancă un selecţioner nou, Dietmar Constantini, care l-a înlocuit pe Karel Bruckner, cel care reuşise în debutul preliminariilor o victorie surprinzătoare cu 3-1 în faţa Franţei. În Grupa a 7-a preliminară, ambele selecţionate au acumulat câte patru puncte în patru meciuri jucate, în condiţiile în care primele două clasate, Serbia şi Lituania, au 12, respectiv 9 puncte, din cinci partide disputate.

România şi Austria s-au întâlnit ultima dată în preliminariile Campionatului European din 1988, când tricolorii s-au impus cu 4-0 la Bucureşti şi au remizat în deplasare, 0-0. După prima întâlnire, care a fost şi prima din preliminarii, Federaţia Română l-a demis surprinzător pe selecţionerul de atunci, Mircea Lucescu.

 

Revine Goian, absentează Costea

 

La meciul cu Serbia, Piţurcă a acuzat lipsa unor titulari importanţi, în special din blocul defensiv. Au lipsit Sorin Ghionea şi Dorin Goian, ambii suspendaţi, Cristian Chivu şi Florentin Petre, accidentaţi. De data aceasta, la meciul cu Austria, în primul unsprezece va reveni Goian, care şi-a ispăşit cele două etape de suspendare primite după meciul cu Franţa. Piţi nu va putea conta din nou pe Chivu, cu toate că acesta s-a antrenat de luni cot la cot cu coechipierii de la Inter. Nici Florin Costea nu va evolua la Klagenfurt, olteanul nostru primind al doilea cartonaş galben din preliminarii în minutul 60 al întâlnirii cu Serbia.

Nu este exclus ca în Austria să debuteze şi „neamţul" Maximilian Nicu, asta în cazul în care nu se vor confirma zvonurile conform cărora Piţurcă s-a supărat pe jucător pentru numeroasele declaraţii făcute de mama sa în presă atât înainte, cât şi după meciul de la Constanţa. Este posibilă şi titularizarea lui Cristian Tănase în partea stângă a liniei mediane, piteşteanul având o prestaţie deosebită cu Serbia.

 

„Trebuie să prindem o zi mare ca să batem România“

 

În ciuda faptului că naţionala României nu mai sperie pe nimeni în Europa, selecţionerul Austriei, Dietmar Constantini, a declarat că pentru a obţine victoria în meciul cu echipa lui Piţurcă, elevii săi trebuie să prindă o zi de graţie, iar „tricolorii" – una slabă: „Suporterii noştri îşi doresc să luptăm pentru fiecare metru de teren. Pentru a învinge echipa României, trebuie să prindem o zi mare, iar adversarul – una slabă", a spus Constantini, care, odată cu venirea sa pe banca tehnică a Austriei, a adus şi buna dispoziţie în cadrul lotului, situându-se din acest punct de vedere la polul opus faţă de predecesorul său, Karel Bruckner.

Constantini a lăudat echipa României, dar în acelaşi timp susţine că elevii săi cunosc adversarul în cele mai mici detalii: „România joacă un fotbal de un înalt nivel, s-a văzut asta şi în meciul cu Serbia, cu toate că a pierdut. Am avut timp suficient să ne studiem adversarul de la Klagenfurt, iar jucătorii mei ştiu totul despre români".

 

Piţi crede că în grupa noastră e posibil orice

 

Victor Piţurcă a vorbit foarte puţin despre meciul pe care România îl va disputa în Austria, dar a lăsat să se înţeleagă că mai crede în calificare. „Primul loc este departe de noi, dar în această grupă se pot întâmpla multe surprize. După meciul cu Austria ne vom gândi la ce va fi", a spus tehnicianul.

În schimb, Mirel Rădoi a spus că România se va face de râs dacă nu va câştiga nici în Austria. „Dacă nu câştigăm nici în Austria, ne facem de râs în grupă. Nu trebuie să comentăm arbitrajul, nu cred că trebuie să ne luăm după o fază sau alta. Am greşit cu toţii, de la Lobonţ la Marica", a spus Rădoi.

Cosmin Contra a afirmat că un eventual eşec în faţa Austriei i-ar grăbi retragerea de la echipa naţională: „Până când nu mai sunt şanse matematice, nu putem spune că am ratat calificarea, însă va fi foarte greu să mai ajungem la Mondiale. Dacă vom pierde şi cu Austria, mă voi retrage de la naţională şi voi lăsa locul celor tineri".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII